Anlık Bildirim

FreeSync desteği Xbox One konsollarına geliyor

Konsol tarafında önemli bir hakimiyeti bulunan AMD bunu yavaş yavaş avantaja dönüştürmeye başlıyor. Yakın zamanda Xbox One konsollarına FreeSync desteği sunulacak.

AMD’nin oyunlarda yırtılmaları önleyerek daha akıcı bir deneyim için kullandığı FreeSync teknolojisi önemli bir açılım yapıyor. Artık konsol dünyasında da FreeSync teknolojisinin yer almaya başladığını göreceğiz.

Daha akıcı oyunlar

Microsoft ve AMD arasında yapılan iş birliği kapsamında Xbox One konsollarına FreeSync desteğinin sunulacağı açıklandı. Xbox One konsoluna FreeSync sunulurken Xbox One S ve Xbox One X konsollarına ise HDR destekli FreeSync 2 teknolojisi verilecek.

Microsoft teknolojilerin yeni güncelleme ile sunulacağını ve bunun da yaz gelmeden yapılacağını belirtti. Aynı güncellemede oyunlara 1440p desteğinin de verilmesi planlanıyor.

Konsollara desteğin yanında uyumlu monitörlerin sayısının arttırılması da önemli. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Ayrıca televizyon tarafında oyunu algılayarak görüntü işlemesini kapatan ve gecikmeleri en aza indiren düşük gecikme modu için de Microsoft yıl sonuna doğru bir güncelleme yayınlayacak.

Bilgisayar tarafında Nvidia’nın G-Sync teknolojisinin önemli bir hakimiyetinin olduğu gerçek ancak Nintendo hariç konsol dünyasında ana unsur olan AMD’nin bunu avantaja çevirmesi zaten bekleniyordu. Önümüzdeki yılları da hesaba katarsak belki PC tarafında değil ama konsol tarafında Freesync teknolojisi atılım yapabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3529 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd freesync ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim