Anlık Bildirim

GDDR6 ile donatılmış bir Nvidia mühendislik kartı sızdırıldı

Henüz ortada yeni nesil bir ekran kartı haberi yok ancak GDDR6 belleklerin en azından profesyonel seviyede test edildiği ortaya çıktı. Detaylar ise haberimizde.

Nvidia’nın yeni nesil ekran kartlarının ne zaman piyasada olacağı merakla beklenirken dikkat çekici bir sızıntı gündeme geldi. Reddit üzerinde paylaşılan bir mühendislik kartı yeni nesil ekran kartlarına işaret ediyor.

Özel üretim

Mühendislik kartı üzerinde 8-pin güç bağlantıları görülürken ayrıca Micron tarafından üretilmiş 12 modülden oluşan toplam 12GB GDDR6 grafik belleği de dikkatlerden kaçmıyor. Ne var ki grafik birimi kısmı boş bırakılmış.

Henüz herhangi bir mevcut ekran kartında GDDR6 bellek olmadığı için yeni nesil ekran kartlarının test edildiği bir mühendislik örneği olduğu tahmin edilen cihaz elbette kesin bir kanıt değil ancak bazı şeylerin de bilgisini veriyor.

İlk olarak GDDR6 bellek yüksek ihtimalle yeni nesil ekran kartlarında yerini alacak. Bu da daha yüksek bant genişliği ve enerji verimliliği anlamına geliyor. GDDR5X sadece Nvidia tarafından kullanılmıştı ancak GDDR6 bellek AMD’nin de gelecek yılki ekran kartı portföyünde yer alacak.

Diğer taraftan grafik birimi için bırakılan alanın bir hayli büyük olduğu gözlerden kaçmıyor. Bu bakımdan bazı kaynaklar profesyoneller için tedarik edilen çok üst düzey hız aşırtma kartı olabileceğini tahmin ediyor. Yani muhtemelen arka kısımda da 12GB GDDR6 bellek ile toplamda 24GB GDDR6 bellek barındırıyor. Yine üst kısımda yer alan ve NVLink olduğu tahmin edilen bağlantı profesyonel olarak tasarlanmış bir kart ihtimalini güçlendiriyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim