Anlık Bildirim

GDDR6 üretimi bu yıl başlıyor

Grafik kartı bellekleri konusunda önemli bir adım olarak görülen GDDR6 standardı için Micron düğmeye basıyor. Hacimli üretim yılın ikinci yarısında başlayacak.

Geçen yıl grafik belleği konusunda radikal bir adım atmaktan vazgeçen ve GDDR5X ile bir geçiş süreci oluşturan Micron, bu yıl GDDR6 bellekleri duyurmaya hazırlanıyor.

Üretim bu yıl başlıyor

Firma yaptığı paylaşımlarda yılın ikinci yarısında GDDR6 tabanlı bellek üretimine başlayacağını ifade etti. GDDR6 belleklerin kullanılacağı ilk cihazların ise 2018 yılı başlarında piyasada olması bekleniyor.

GDDR5X bellekler ile birlikte pin başına 10GB/s bant genişliğine erişilmiş ve 1TB/s mümkün hale gelmişti. Aslında pin başına 16GB/s bant genişliğinin GDDR5X ile gerçekleşmesi bekleniyordu ancak Micron bunu GDDR6 belleklere saklamış. Böylece 1.5TB/s seviyelerinin de ötesine geçilecek.

Micron geliştirdikleri optimizasyonlar ile birlikte GDDR6 belleklerin daha kolay uygulanacağını ifade ediyor. Ayrıca enerji tüketiminde de önceki nesle göre yüzde 15-20 civarında da tasarruf elde ediliyor.

Henüz grafik devlerinin yeni bellekler ile ne tür planları olduğu bilinmiyor ancak Micron maliyetleri dengede tutarsa yine GDDR5X/HBM 2 şeklinde bir strateji görebiliriz. Son kullanıcıya ulaşacak ekran kartlarında GDDR6 bellekler kullanılırken, profesyonel tüketim için 2TB/s seviyelerine dayanan HBM 2 veya HBM 3 bellekler tercih edilebilir.

Görüldüğü kadarıyla bu yıl da GDDR5X bellekler ile devam edeceğiz. AMD’nin yeni Vega mimarisi ile Nvidia’nın Pascal 2 veya Volta mimarisini temel alacak ekran kartları bu yıl GDDR5X bellek seçeneklerine sahip olacak. En erken gelecek yıl itibariyle ekran kartlarında GDDR6 bellekler görebileceğiz. Micron, 2020 yılı itibariyle GDDR5 belleklerin yerini tamamen GDDR6 belleklerin alacağını tahmin ediyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5725 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
micron, micron gddr5x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim