Anlık Bildirim

GeForce grafik kartlarının sunucu ve veri merkezlerinde kullanılması yasaklandı

Sunucularında veya veri merkezlerinde grafik yüklerini Nvidia GeForce ekran kartlarına dağıtanlar varsa bu haber onlar için. Artık GeForce markasının sunucu tarafında kullanımı yasak.

Geçen yıl Pascal tabanlı GeForce ekran kartları ile grafik pazarında başarılı bir dönem geçiren Nvidia, önemli bir karar aldı. Bundan böyle sunucu ve veri merkezlerinde GeForce ekran kartlarının kullanımı yasaklandı.

Önemli karar

Kullanıcı sözleşmesinde yapılan bir değişiklikle getirilen yeni yasak, veri merkezlerinde ve sunucularda GeForce ekran kartının kullanılmasını kesinlikle yasaklıyor. Sadece kişisel sunucularda geçerli değil.

Bugüne kadar kullanımına izin verilen GeForce ekran kartları neden yasaklandı? Bunun cevabı elbette firmanın yaptığı yatırımlarda gizli. Nvidia’nın sunuculara yönelik ekran kartı serisi her zaman Quadro ve Tesla markaları altında toplandı. Aslında GeForce markası oyunculara yönelik olmasına rağmen sunucu tarafında da tercih edilen bir üründü.

Bugün yapay zeka ve derin öğrenme konusunda önemli yatırımlar yapan Nvidia, bunları Quadro ve Tesla serisi hızlandırıcılarına başarılı bir şekilde uyguluyor. Ne var ki GeForce ekran kartlarına ilgi oluşması yatırımın karşılığının alınamaması demek. Bu bakımdan kurumsal tarafta Quadro ve Tesla kullanımı bir nevi zorunlu hale getirilmiş oluyor. Elbette bunun kurum ve işletmelere büyük bir yük getireceği kesin.

Bu yasağın tek istisnası blockchain alanında faaliyet gösteren sunucular. Blockchain sistemi ve sanal madencilik ile ilgilenen sunucuların GeForce ekran kartları kullanmasında bir sakınca görülmemiş. Bunun sebebi de muhtemelen Nvidia’nın bu alana henüz yatırım yapmamış olması.

Sözleşmenin güncellenmesinin ardından ısrarlı bir şekilde GeForce ekran kartı kullanmaya devam eden veri merkezleri hakkında hukuki sürecin başlatılacağı ifade ediliyor. Yani iş çok ciddi. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11402 kez okundu.
35 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia geforce ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim