Anlık Bildirim

Gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi için Nvidia RTX geliyor, ama piyasada olmayan ekran kartlarına

Nvidia, içerik yaratıcılarına ve oyun geliştiricilerine yönelik olarak gerçek zamanlı, sinematik kalitede görüntü sunan ışın izleme teknolojisi Nvidia RTX’i duyurdu.

Microsoft’un GDC 2018 fuarında duyurduğu gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi Microsoft DRX, Nvidia tarafında biraz daha farklı bir yapıya bürünüyor. Nvidia RTX sadece firmanın ekran kartlarına özel avantajlar sunacak.

Işın izleme teknolojisi nedir?

Raytracing olarak da adlandırılan ışın izleme teknolojisi, gerçekçi ve canlı bir aydınlatma, yansımalar ve gölgeler için kesin çözüm olarak kabul ediliyor. Teknoloji geleneksel render tekniklerinin çok ötesinde bir gerçeklik seviyesi sunuyor.

Gerçek zamanlı ışın izleme, günümüzde kullanılan standart rendering tekniklerinin çoğunu, ışığın gerçek hayatta nasıl davrandığını kopyalayan gerçekçi optik hesaplamalarla değiştirerek daha sahici görüntüler yaratıyor.

Yıllar boyunca filmlerde gerçeğe yakın dünyaları düzenlemek için kullanılan ışın izleme teknolojisini şu ana kadar hızlı kare oranı ve düşük gecikme süresi gerektiren interaktif oyunlarda kullanabilmek için çok fazla hesaplama yükü gerekiyordu.

Nvidia RTX

Bilgisayar grafik algoritmaları ve GPU mimarileri üzerindeki 10 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Nvidia RTX, Volta mimarisi grafik birimlerinde çalışan son derece ölçeklenebilir bir ışın izleme teknolojisinden oluşuyor.

Bu noktada Volta mimarisine vurgu yapılması teknolojiyi uzun bir süre göremeyeceğimiz anlamına geliyor zira henüz piyasaya Volta tabanlı oyuncu ekran kartı Titan V haricinde mevcut değil. En erken yıl sonları tahmini yapıldığı için de süreç oldukça uzun.

4A Games, Epic, Remedy Entertainment ve Unity gibi endüstri liderleri Nvidia RTX üzerinde çalışmalara başladı. Elbette kesin olarak ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda net bir bilgi yok.

Işın izleme için GameWorks

Nvidia, oyun geliştiricilerin bu yeni kabiliyetlerin avantajlarından faydalanabilmelerini sağlamak için GameWorks yazılım geliştirme kitine Ray Tracing video netleştirme modülü ekleyeceğini duyurdu. Geliştiricilere yönelik bu araç ve kaynak paketi, yeni Microsoft DXR yapısını ve Nvidia RTX’i kullanarak geliştirilen uygulamalardaki gerçekliği mükemmel bir şekilde artıracak ve ürün döngülerini kısaltacak.

Volta ve yeni nesil GPU mimarilerini destekleyecek olan GameWorks Yazılım Geliştirme Kiti (SDK), ışın izlemeli alan gölgelerini, parlak yansımaları ve ortam aydınlatması özelliklerini mümkün kılıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim