Anlık Bildirim

Gigabyte pazardaki düşüşe dikkat çekiyor

Grafik kartı pazarında son aylarda görülen düşüş üreticilere marj kaybı olarak yansımaya başladı. Gigabyte gelirlerde bir azalma yaşanacağına dair yatırımcılarını uyardı.

Kripto para madenciliğinin de etkisiyle bu yılın başlarına kadar adeta altın çağını yaşayan ekran kartı pazarında normale dönüş başladı. Üreticiler yatırımcıları düşüş konusunda uyarmaya başladı.

Büyük düşüş var

Bilindiği üzere Bitcoin ve alt coinlerin geçen yılın ortalarından itibaren yükselişe geçmesi madencilik ekipmanlarına ilgiyi patlatmıştı. Madenciler ekran kartlarına akın ederek en verimli sistemleri oluşturmaya çalışmıştı. Haliyle pazarda stok sıkıntısı başladı ve fiyatlar fırladı.

Kripto para madenciliğinin düşüşü tek başına etken değil. Madencilerin ekran kartı dışında Antminer gibi çözümlere yönleniyor olması diğer bir etken. Böylece oyuncuların uzun süredir beklediği günler gelmiş oluyor.

İlk etapta analizlerde görünen talep düşüşü artık üreticilerin de gündeminde. Gigabyte, yaptığı yatırımcı toplantısında yılın ikinci çeyreğinde satışlarda yüzde 20 civarında düşüş beklediklerini açıkladı. Bu nedenle ekran kartlarının ortalama satış fiyatı da yüzde 10 civarında indirildi.

Fİrmanın ikinci çeyrekteki beklentisi yaklaşık 1 milyon civarında. Yılın ilk çeyreğinde 1.2 milyon ekran kartı satılmıştı. Ortalama fiyatların düşürülmesi ile kâr marjı da yüzde 49 civarına çekilmişti.

Diğer taraftan Asus, MSI ve Colourful firmalarının da düşüş yaşadığı ifade ediliyor. Geçtiğimiz günlerde bir üreticinin 300 bin civarında grafik birimini Nvidia’ya iade ettiği gündeme gelmişti.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3200 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gigabyte, crypto mining ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim