Anlık Bildirim

MSI GTX 1050 Ti tabanlı low profile yeni kartını duyurdu

Uzak doğulu bilgisayar bileşeni üreticisi MSI yeni tasarladığı GTX 1050 Ti kartını duyurdu. Kart, düşük profilli yapısı sayesinde mini kasalar için ideal bir çözüm gibi duruyor.
GTX 1050 Tİ’ın duyurulmasının ardından üreticilerin kendi özel tasarım kartları da gün yüzüne çıkmaya başladı. MSI’ın özelliklerini duyurduğu yeni kartı, boyutları itibariyle low profile kart sınıfında yer alıyor. Kartta düşük profilli olmasına rağmen tam boyutlu kartlarda görmeye alışkın olduğumuz çift slot kaplayan bir soğutucu tercih edilmiş.
Modelin ilgi çeken yanı ise barındırdığı GTX 1050 Tİ GPU’sunun küçük zar alanına rağmen çift slot kaplayan bir soğutucu tercih edilmesi. Bu duruma sebep, kartın hedef aldığı kasaların hava akımının daha zayıf olması ve bu sebeple de MSI’ın kartını daha serin tutmak istemesi olabilir. Tabi ürünün OC potansiyelini arttırmak da bu duruma zemin hazırlamış bir diğer etken olabilir.

Kartın yanına hem tam boy hem de low profile için olan daha kısa boyutlu paneli de ekleyen MSI’ın yeni ürünün boyutları ise 182mm x 69mm x 35mm şeklinde.

Standart çalışma frekansları

Kartın teknik detaylarına gelecek olursak barındırdığı GTX 1050 Ti GPU’su bilindiği üzere AMD’nin giriş-orta segmentte güçlenmesi üzerine Nvidia’nın cevap niteliğinde çıkardığı bir GPU. MSI kartın yapısı gereği olsa gerek fabrika çıkışı GPU’ya veya belleklere herhangi bir hız aşırtma uygulamamış. Bu sebeple GPU clock değerleri temel frekansı 1290 MHz, boost clock değeri ise 1392 MHz olarak karşımıza çıkıyor.
Bellek tarafında ise 7008 MHz’lik efektif frekansta çalışan ve 4 GB kapasiteli, 128-bit bellek veri yolu desteği sunan GDDR5 tip belleklere yer verilmiş. Öte yandan kartın GPU’sunda ise 768 paralel işlem birimi, 48 adet doku ünitesi ve 32 adet de ROP birimi bulunuyor. Son olarak kartın çıkış tarihine ve fiyatına dair bir bilgi ise henüz mevcut değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3117 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
msi, gtx ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim