Anlık Bildirim

NVIDIA GeForce GTX 1060 test değerleri AMD Radeon RX 480’in önünde

Nvidia’nın AMD Radeon RX 480 ekran kartının karşısına çıkaracağı GeForce GTX 1060 ekran kartı için ilk test değerleri gelmeye başladı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Gerek grafik dünyası gerekse de oyuncular NVIDIA GeForce GTX 1060 ve AMD Radeon RX 480 arasındaki mücadeleye kilitlenmiş durumdalar. Fiyat seviyesi az çok belli olduğu için, hangi ekran kartının daha iyi performans verdiği tüketiciler için belirleyici olacak. NVIDIA GeForce GTX 1060 ilk test değerleri bu anlamda önem kazanıyor.

Testler DirectX 11, DirectX 12 ve sanal gerçeklik odağında yapılmış. 16nm FinFET üretim süreci, Pascal mimarisinin getirdiği avantajlar ile birleşince NVIDIA GeForce GTX 1060 bir tık daha ileride gözüküyor. 6GB GDDR5 bellek olmasına karşın, belirli senaryolarda rakibi karşısında yüzde 30 civarında farkı açmış durumda.

Testler

Testlere bakacak olursak, Ashes of the Singularity testinin Full HD DX 12 son ayarlarda, GTX 1060 ekran kartı yüzde 5 civarında daha iyi. Forza Motorsport 6 testinde ise Full HD DX 12 son ayarlarda fark yüzde 21’e çıkıyor. 2K çözünürlükte ise GTX 1060 zorlanmaya başlıyor ve fark biraz daha düşüyor.

DX 11 testlerinde ise örneğin Fallout 4 2K testlerinde farkı görünmüyor ancak GTA V Full HD son ayarlardaki testte ise yüzde 33 civarında bir fark oluşuyor. The Division oyununda ise Full HD son ayarlarda RX 480 yüzde 1 öne geçmeyi başarmış. Ekran kartının önde bitirdiği tek test de bu olmuş.

Sanal gerçeklik tarafında ise yine büyük bir fark var. SteamVR performans testinde GTX 1060 ekran kartı yüzde 24 civarında bir fark yakalamış.

GTX 1060 ekran kartı hız aşırtmaya da uygun bir kart. 3DMark Firestrike testlerinde kartın 2.1GHz sınırına kadar hız aşırtıldığı görülüyor. Kart grafik testinde 6517 skoruna imza atıyor. Standart hızda Radeon RX 480 ise 5599 puan almayı başarıyor.

Bu testler, sızıntı olarak elde edilmiş. Normalde 19 Temmuz tarihinde ambargo kalkacak ve uzman sitelerin testleri resmi olarak yayınlanacak. Bu bakımdan şu anda testlerin gerçekliğini doğrulayabilmek mümkün değil. Diğer bir önemli nokta da, Radeon RX 480 için yayınlanan yeni sürücünün performansı yüzde 3 oranında artırıyor olması. Muhtemelen yapılan testler sürücüden önceydi. Bu bakımdan bazı testlerde arada performans farkı çok az ya da hiç olmayabilir. Bunu da hatırlatmak gerek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17860 kez okundu.
24 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, gtx 1060 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim