Anlık Bildirim

Masaüstü işletim sistemlerinde 64-bit standardı artık yaygın hale geldi ve bileşen üreticilerinin de 32-bit sistemlere desteği sona ermeye başladı. Nvidia yakın zamanda bunu gerçekleştirecek.

32-bit sistemlere elveda

Firma yaptığı duyuruda 390 sürüm numaralı grafik kartı sürücüsünün 32-bit işletim sistemlerini destekleyen son yazılım olacağını kaydetti. 390 sürümü sonrasında 32-bit tabanlı Windows, Linux ve FreeBSD sistemleri Nvidia ekran kartları tarafından desteklenmeyecek. İndirilse bile kurulamayacak ve çalışmayacak.

64-bit standardı işletim sistemlerinde bilindiği üzere daha fazla bellek adresleme, daha yüksek performans ve bant genişliği anlamına geliyor. 32-bit işletim sistemleri artık çok eskide kaldı ve halen kullanılması demek önemli güvenlik açıklarının olması demek. Nvidia bu bakımdan da risk almak istemiyor.

Eğer halen 32-bit işletim sistemi kullananlar varsa 64-bit sürümüne terfi edene kadar 390 numaralı sürümden ileriye gitmemeleri gerekiyor. Bunun da uzun sürmemesi gerek zira oyuncuların yeni özellikler, optimizasyonlar ve güncellemelerden uzak kalması anlamına geliyor. Yine de sürüm 390 ve öncesi için Ocak 2019 tarihine kadar kritik güvenlik açıklarının yamanacağı belirtiliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3353 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia 32-bit ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim