Anlık Bildirim

Nvidia’nın Turing kod adlı yeni nesil kartlarının duyurulmasına adım adım yaklaştığımız şu günlerde beklendiği üzere kartların özellikleri git gide netleşiyor. Geçtiğimiz gün Techpowerup’ın GPU veri tabanına düşen GTX 1180 oldukça heyecan verici görünüyor.

Detaylar

Elde edilen verilere göre 28 işlem biriminde toplamda 2584 paralel işlem birimine, 64 ROP ünitesine ve 224 doku birimine ev sahipliği yapan GPU’ya 16 GB kapasitesindeki GDDR6 bellek eşlik ediyor. Mühendislik örneği olduğu tahmin edilen kartın bellekleri 12 GHz’lik efektif frekansta çalışırken, GPU’su ise 1405 MHz’lik taban ve 1582 MHz’lik boost frekans’ta görev yapıyor ki daha önce Pascal mimarisinden alıştığımız üzere 1800 MHz seviyesini görmemiz oldukça olası.
Nvidia GTX 1180 TPU’nun veritabanına düştü
 
Kartın hesaplama yeteneklerine geçecek olursak, Piksel doldurma hızı 101.2 GPixel/s,  saniyede renderlayabileceği doku miktarı 354.4 GTexels/s şeklinde olan GTX 1180’in kayar nokta işlem performansı ise 13 TeraFlops olarak ölçülmüş.

200 watt TDP ile geliyor

Güç tüketimi kanadında 200 watt’lık TDP değerine sahip olan Turing mimarili yeni çözüm bu gücü 6+8 pinlik PCI-e güç konektörü aracılığıyla çekecek. Görüntü aktarımı içinse bir adet HDMI ve 3 adet DP konnektörüne yer verilecek model tahmin edileceği üzere anakart üzerinde çift slotluk bir alan işgal edecek.

Nvidia’nın Volta mimarisinin oyuncular için optimize ettiği Turing mimarili kartın çıkış tarihi henüz net değil ancak önümüzdeki Computex fuarında tanıtılacağını söyleyebiliriz. Son olarak yeni çözümün 700-800 dolar bandından oyuncularla buluşması bekleniyor ancak satıcıların stok sıkıntısını bahane ederek fiyatları çok üst seviyelere çekebileceğini de unutmamak gerek. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6273 kez okundu.
23 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gtx 1180, nvidia turing ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim