Anlık Bildirim

Nvidia’nın Pascal mimarisinin en düşük çekirdeği olan GP108 tabanlı GeForce GT 1030 ekran kartı kendisine mobilde yer bulmaya başladı. HP’nin tanıttığı Envy 13 modelinde yer alan yeni bir mobil kart bunun ilk işareti.

Akım başladı

HP’nin tasarım odaklı yenilenmiş Envy serisinin en küçük modeli Envy 13’te GeForce MX150 adında yeni bir ekran kartı kullanılıyor. 2GB GDDR5 belleğe sahip olan ekran kartı ile ilgili herhangi bir teknik detay yok ancak GP108 grafik çekirdeğini kullanıyor. Bu bakımdan kaynaklar GeForce GT 1030 ekran kartının mobile uyarlandığını tahmin ediyor.

384 CUDA çekirdeği ve 1.2GHz taban hızı yanında 30W olan ısıl tasarım gücü zaten GT 1030 ekran kartını mobil için ideal bir hale getiriyordu. Kaslı dizüstü modellerinde GTX 1070, 1080 gibi kartlar yer alırken ince dizüstülerde bu seçeneği bol bol görebiliriz. Özellikle Computex 2017 fuarı Nvidia için geçit töreni olacaktır.

Bunun haricinde Envy 13 modelinde 13.3 inçlik Full HD veya 4K ekran, Intel Kaby Lake tabanlı işlemciler, 16GB’a kadar DDR4 RAM, 1TB’a kadar PCIe SSD, 1.3mm seyahat aralıklı klavye, Bang&Olufsen stereo hoparlör gibi detaylar yer alıyor. Ağustos ayında piyasaya çıkacak modelin başlangıç fiyatı 999$ olarak belirlenmiş. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim