Anlık Bildirim

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti mobilin yolunu tuttu

Nvidia’nın son kullanıcıya yönelik en güçlü ekran kartı olma özelliğine sahip olan GeForce GTX 1080 Ti, güçlerini taşınabilir sistemlere de aktarmak için hazırlık yapıyor.

Geçen yıl GeForce GTX 1000 serisini büyük oynamalar yapmadan taşınabilir platformlara getiren Nvidia büyük bir sürprize imza atmıştı. Firma GeForce GTX 1080 Ti ekran kartı için de benzer bir strateji izleyecek.

Mobile en kaslı ekran kartı

Hali hazırda GeForce GTX 1080 ekran kartı en hızlı mobil ekran kartı olma özelliğini taşıyor. GeForce GTX 1080 Ti geldiğinde bu ünvanı devralacak. Ayrıca GP102 grafik çekirdeği de ilk kez taşınabilir istasyonlarda kendisine yer bulmuş olacak.

GeForce GTX 1080 Ti ekran kartı prototip bir dizüstü bilgisayar üzerinde ortaya çıktı. Kaslı oyuncu dizüstü bilgisayarların bilinen ismi Clevo, GTX 1080 Ti ekran kartını denemeye başladı ve sızıntılar da buradan kaynaklanıyor.

Taşınabilir sistemlere GeForce GTX 1080 Ti hamlesi oldukça önemli zira dizüstünde de daha akıcı 4K oyunculuk ve yoğun sanal gerçeklik içerikleri mümkün hale geliyor. Ayrıca AMD Vega mimarisi öncesinde Nvidia pazar payını sağlamlaştırmaya çalışacak.

Nvidia mobil ekran kartı için özel bir MXM kartı tasarlamış. 3584 CUDA çekirdeği barındıran GTX 1080 Ti mobil ekran kartı ayrıca taşınabilir sistemlere 11GB GDDR5X video belleğini ilk sunan ekran kartı durumunda. Ekran kartı 1582MHz turbo hıza ulaşırken bellek 11GHz saat hızında çalışıyor ve 352-bit veri yolu ile 484 GB/s bant genişliğine ulaşıyor.

Bu noktada ekran kartının TDP değeri biraz sorun oluşturabilir zira masaüstü tarafında 220W seviyesindeydi. Prototip dizüstünde Intel Core i7-7700K işlemci, 64GB DDR4 2400MHz bellek gibi bileşenler de hesaba katıldığında GeForce GTX 1080 Ti mobil ekran kartını daha büyük bataryalara sahip daha kaslı dizüstü modellerinde görmemiz mümkün olacağını söyleyebiliriz. Elbette fiyatı da buna göre şekillenecektir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5606 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia geforce gtx 1080 ti ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim