Anlık Bildirim

Nvidia GeForce GTX 1080 ve 1070’e mobil yolu göründü

Mobil tarafta henüz bir Pascal tabanlı ekran kartı mevcut değil. Yeni bir dizüstü modeli almak isteyen oyuncular ise, Nvidia tarafından gelecek haberi bekliyor.

Nvidia’nın Pascal tabanlı GeForce GTX 1080 ve 1070 ekran kartlarını satışa sunmasının ardından, dizüstü oyuncularının da beklentisi artmaya başladı. Herkes GTX 1080M ve GTX 1070M stratejisi beklerken, Nvidia bir sürprize imza atabilir.

Firma geçtiğimiz yıl GTX 980 ekran kartını doğrudan mobile uyarlayarak oyun severleri heyecanlandırmış ve mobil sürüme göre yüzde 35 civarında performans artışı sunmuştu. Isıl tasarım değerini 100W seviyesinde tutan firma, aşırı ısınmanın da önüne geçmişti.

Bu yıl ise mobil versiyon yerine GeForce GTX 1080 ve 1070 ekran kartları doğrudan mobile uyarlanacak. Masaüstü tarafta GeForce Titan X ekran kartını bile geride bırakan ikilinin, mobil tarafta nasıl bir performans izleyeceği merak konusu oldu.

180W ve 150W ısıl tasarım gücü, bir dizüstü modeli için oldukça yüksek. Bununla birlikte sıvı soğutması yanında olan Asus GX800 gibi konseptler için ideal. Ayrıca Thunderbolt 3/USB Type-C üzerinden harici ekran kartı kutuları da bağlanabiliyor. Yine tüketiciler bu yönde tercih yapabilir.

Ana akım dizüstü segmentinde ise Mobile PCI Express Module - MXM 3.0 Type B devre kartı kullanılacaktır. Bu durumda aynı GTX 980 ekran kartında olduğu gibi 100W seviyesinde bir ısıl tasarım gücü ideal olabilir. Bu bakımdan firmanın frekans ve voltaj değerlerini azaltacağı tahminini yapabiliriz. Veya Nvidia yukarıda dediğimiz gibi harici ekran kartı kutusu stratejisi uygulayabilir.

Nvidia’nın Pascal tabanlı mobil ekran kartları için Ağustos-Eylül ayına kadar bekleyeceği ifade ediliyor. Yani mobil için optimize edilen GeForce GTX 1080 ve 1070 ekran kartlarını en erken sonbahar aylarında görebileceğiz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim