Anlık Bildirim

Nvidia, GeForce GTX 550 serisi ve GeForce GTX 560 Ti modellerinin üretimi sonlanıyor

GeForce GTX 650 ve GeForce GTX 660 serisi ekran kartlarını piyasaya sürmeye hazırlanan Nvidia, iş ortaklarına yolladığı bildirimde, GeForce GTX 550 serisi ve GeForce GTX 560 Ti ekran kartlarını EOL (End of Life) sürecine aldığını belirtti. Bu ayın ikinci yarısı itibariyle bu serinin üretimine son veren şirket, gelen son siparişlerin sevkiyatını tamamladıktan sonra tüm konsantrasyonunu Kepler mimarisini kullanan GeForce GTX 650 ve GeForce GTX 660 modellerine verecek.
Yeni nesil ekran kartları için son hazırlıklarını yapan iş ortakları ise EOL sürecine giren mevcut modeller için fiyat indirimine giderek stok eritmek isteyebilirler. Bu konuda henüz net bir bilgi olmasa da Ağustos ve Eylül aylarında lanse edilecek yeni modellerden önce böyle bir gelişme yaşanabilir, ya da yeni modellerin olası yüksek fiyatlandırmasına karşı bir süre daha alt ürün grubu olarak GeForce GTX 550 serisi ekran kartlarını ellerinde tutabilirler.
GeForce GTX 650 ve 660 serisi ekran kartlarıyla ilgili en dikkat çekici gelişmelerden biri de dört farklı ekran kartında üç farklı grafik yongasının kullanılacak olması. GeForce GTX 660 Ti modelinde, daha önce GeForce GTX 670 ve GeForce GTX 680 modellerinde kullanılan GK104 GPU'sunun kırpılmış versiyonuna, GeForce GTX 660 ve GeForce GTX 650 Ti'da ise GK106 GPU'suna yer veriliyor. GeForce GTX 650 ise GK107 GPU'sundan güç alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14328 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kepler, nvidia ve geforce
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim