Anlık Bildirim

Nvidia GeForce Now ile oyunlar, düşük sistemlerde bile akıcı çalışacak

Düşük performansta bir bilgisayarınız varsa ve en iyi oynama arzusuyla yanıp tutuşuyorsanız, yükseltme yapmanıza gerek yok. Nvidia GeForce Now artık en iyi oyunları ekranınıza getiriyor.

Nvidia’nın uzun süredir Shield marka cihazları için kullanımda tuttuğu GeForce Now oyun akış platformu artık herkesin kullanımına açılıyor. Müjdeli haber CES 2017 fuarında verildi.

Uzun Süredir Gündemde

Bulut altyapısı üzerinden bilgisayarlara veya mobil cihazlara oyun akışları sunma fikri oldukça eskiye dayanıyor. Onlive adındaki platformun, 2010 yılında set üstü bir cihaza AAA tarzı oyun akışlarını sunma fikri ile ortaya çıkması bu trendin başlangıcı oldu.

Hemen ardından Nvidia GRID adındaki servisi ile piyasaya girdi. Sony de Gaikai adında bir platform geliştirdiğini duyurdu. Elbette güçlü olanın ayakta kalabildiği oyun sektöründe Onlive bir süre sonra zayıfladı ve Sony tarafından satın alındı. Nvidia GRID servisi GeForce Now haline gelirken, Sony de PlayStation Now adıyla yoluna devam etti.

Oyun akışı fikri güçlü grafik donanımına sahip sunucularda oyunların işlenmesi ve sonrasında sayısız yansıma ile istemci cihazlara aktarılması şeklinde gerçekleşiyor. Yani firmaların güçlü sunucu sistemlerine sahip olmaları şart. Aksi takdirde oyunların başlatılmasında yavaşlama veya kontrolcülerin sağlıklı yönetilememesi gibi sorunlar ortaya çıkıyor.

Nvidia En İyisi Olduğu İddiasında 

Nvidia, Pascal grafik mimarisinin verdiği avantajla GeForce Now sunucularını en akıcı şekilde çalışacak hale getirdi. Firma istemci cihazlara 60 kare/saniye hızında Full HD çözünürlükte oyunlar yansıtabileceğini belirtiyor. Ayrıca oyunlar sadece 30 saniyede yüklenebiliyor ve oynanmaya hazır hale geliyor.

Bu sayede Mac cihazları ve düşük konfigürasyona sahip PC modelleri akıcı bir şekilde AAA oyunları oynatabilecek. Zira tüm işleme sunucu tarafında yapıldığı için bilgisayar tarafına büyük bir yük düşmüyor.

Nvidia yeni hizmeti için kullanıcılardan 20 saatliğine 25$ talep ediyor. Yani kullanıcı sadece 20 saatlik oyun deneyimi için 25$ ödeyecek. Elbette Nvidia’nın sunucu işletimi ve hizmet maliyetleri yüksek seviyede olacaktır. Bunun yansıması da kullanıcıya oluyor. Daha önce hizmet aylık 8$ gibi bir fiyatlandırmaya sahipti.

Aslında Nvidia burada oyun severlere bir seçenek sunuyor. Eğer bilgisayarınız düşük donanıma sahipse ve en iyi oyunları oynayacak seviyeye yükseltme çok pahalıya geliyorsa o zaman GeForce Now iyi bir alternatif haline geliyor. Zaten yüksek sisteme para harcayacak oyuncuların GeForce Now ile çok bir işinin olacağı düşünülmüyor. Bu noktada iyi bir geniş bant internete sahip olmanız gerektiğini hatırlatma gereği duymuyoruz. Firma Mart ayına doğru hizmetini Mac ve PC kullanıcılarına sunacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14663 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, ces2017 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim