Anlık Bildirim

Nvidia: Kripto para madenciliğinin artık getirisi yok

Çok karlı yeni bir sektörün doğmasını sağlayan kripto para madenciliği eski günlerinde değil. Ekran kartı üreticileri beklentilerin çok altında gelir elde edebiliyor.

Özellikle geçen yılın ikinci yarısında başlayan ve bu yıl başlarına kadar süren kripto para madenciliği patlaması, grafik kartı sektörünü de derinden etkiledi. Stoklar azaldı, fiyatlar yükseldi, oyuncular isyan etti. Şimdi ise artık işler normale dönüyor gibi.

Farklı faktörler

Bahar ayları ile birlikte analizler kripto madencilik ekipmanlarına ilginin düşmeye başladığını göstermişti. Elbette analizlerde odak noktası ekran kartlarıydı. Ayrıca Antminer gibi özel sistemlerin yükselişi de ekran kartlarına ilgiyi azalttı. Stoklar çoğalırken fiyatlar da yavaş yavaş istenen seviyelere düşmeye başladı.

Yaşanan gelişmeler Nvidia’nın da gündemindeydi. Mali şef Colette Kress, yatırımcılara yaptığı açıklamada kripto madenciliğin artık gelir getirmediğini bildirdi. Firmanın ikinci çeyrek için gelir beklentisi 100 milyon dolarken gerçekleşen meblağ ise 18 milyon dolar civarında oldu.

Nvidia yıl boyunca kripto madencilik ekipmanlarının düzenli bir gelir getirmesini bekliyordu ancak yılın geri kalanında bu alandan herhangi bir katkı geleceğini düşünmüyor. Halbuki önceki çeyreklerde madencilik gelirleri çift hanelerde büyüyordu.

AMD de benzer bir durum yaşıyor. İkinci çeyrekte firma rekor bir yükseliş açıklamıştı ancak madencilik ekipmanlarının düşüş sürecine yakalanmamıştı. Üçüncü çeyrekte ise bunun etkisini hissedeceği tahmin ediliyor.

Elbette kripto para madenciliğinin bittiğini söylemek yanlış olur. Henüz emekleme aşamasında olan kripto para pazarına şans tanımayanlar da var ancak halen büyük fırsatlar görenler çoğunlukta. Yine madencilik devam edecek ancak kazançlar eskisi gibi yüksek olmadığı için ekipmanlara olan ilgi de haliyle azalacaktır.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11078 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia mining ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim