Anlık Bildirim

Nvidia Quadro P6000 Benchmarklarda ezip geçti

Nvidia'nın profesyonellere hitap eden Quadro serisinin Pascal mimarisi ile güncellenmiş modellerinden Quadro P6000 Benchmark testlerinde gözüktü. 3840 CUDA çekirdeği ve 24GB GDDR5X bellek ile geliyor.
Nvidia, geçtiğimiz Ekim ayında profesyonellere ve iş istasyonlarına yönelik Quadro P6000 ekran kartını tanıtmıştı. Pascal mimarisi üzerinde şekillenen GPU'ya sahip ekran kartı Benchmark testlerinde görüntülendi.

 3840 CUDA çekirdeği, 24GB GDDR5X bellek

 Quadro serisi denince akla iş istasyonları ve profesyoneller gelse de kartların kas gücü sebebiyle oyun konusunda da hatırı sayılır performansa sahip kartlar oluyorlar. Öncelikle belirtmekte fayda var ki bu kartlar oyun oynamak için değil, karmaşık hesaplamalar, anlık 3D tasarım uygulamalarında hızlandırma, programlarda belirli işlemleri CPU yerine GPU üzerinden yaparak hızlandırma gibi işler için tasarlanıyor. Ancak en nihayetinde oyun için kullanılan modellerle aynı mimari kullanılıyor ve bu kullanılan mimarinin en yetenekli, en dolu hali uzun süreler boyunca kararlılığından ve hızından ödün vermeden aşırı yük altında çalışabilecek şekilde tasarlanıyorlar. Bu sebeple de çalışma frekansları daha düşük, çekirdek sayıları daha fazla, bellek miktarı ise daha fazla ve hata kontrol ve düzeltmesine(ECC) sahip oluyor.
Gelelim kartın teknik özelliklerine ve performansına. Quadro P6000 firmanın tepe modeli olarak konumlandırılmış durumda ve tam ölçekli GP102 GPU'suna sahip. 3840 CUDA çekirdeğine, 240 TMU'ya ve 96ROP birimine sahip. 1417MHz taban ve 1530MHz Boost frekansına sahip GPU 32-bit tek izlekli  kayar nokta performansında 12TFLOP işlem gücü sunuyor ki bu değer Tesla P100'de kullanılan daha yüksek.
Boşta 58W, yükte 224W tüketen kart Pascal tabanlı Titan X'ten yapılan testlerde %8 civarında hızlı. Fiyat konusunda ise elbette uzun süre kararlı ve hızlı çalışmanın da getirdiği yükle 4800 Dolar civarında bir fiyatı var. Test sonuçlarına galerimizden ulaşabilirsiniz. Ayrıca Nvidia'nın CES 2017'de 4-7 Ocak tarihleri arasında olacağı da gelen bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10259 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia quadro p6000 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim