Anlık Bildirim

Nvidia RTX kartlarına özel Ansel teknolojisi

Nvidia’nın oyun içi görüntü alma aracı Ansel, yeni ekran kartları için güncellendi. Artık ışın izleme özelliğini optimize ederek kaliteyi artırabileceğiniz Ansel RTX var.

Ekran kartı pazarında gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi Ray Tracing’i ilk kez sunan ve özel bir de çekirdek geliştiren Nvidia, yazılım tarafında da değişiklikler yapıyor. Ansel teknolojisi artık RTX desteğine sahip.

Ansel RTX nedir?

GeForce Experience aracına yapılan bir güncelleme ile Ansel RTX olarak yeni teknolojiyi kullanma imkanı sunulacak. İsmini ünlü fotoğrafçı Ansel Adams’dan alan Ansel teknolojisi bugüne kadar oyun içi ekran görüntüsü almak isteyenlerin en büyük yardımcısıydı.

Ansel RTX tahmin edileceği üzere sadece Nvidia RTX ekran kartlarına özgü bazı avantajlar sunacak. Ayrıca diğer ekran kartı sahiplerine de daha iyileştirilmiş oyun içi fotoğraflar vadediyor.

 

Nvidia RTX kartlarına özel Ansel teknolojisi

Herhangi bir RTX destekli oyunda istediğiniz zaman ara vererek ışın izleme özelliğini daha iyi fotoğraflar için optimize edebiliyorsunuz. Böylece yansıma veya gölge gibi efektlerde 40 kat daha iyi sonuç alınabiliyor.

Yine Tensor yapay zekâ çekirdeklerini temel alan yukarı ölçeklendirme, HDR görüntü desteği ve farklı filtreler de yeni ekran kartlarına özgü olacak. Elbette RTX ve 360 derece döndürme özelliği sadece uyumlu oyunlarda çalışıyor. Diğer oyunlarda ise mevcut özellikler kullanılabiliyor. Ekran kartları piyasaya çıkar çıkmaz Ansel RTX güncellemesi de erişilebilir olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim