Anlık Bildirim

Nvidia RTX mobil kartlar göründü

Dizüstü segmentinde grafik performansını yukarıya taşıyacak olan Turing tabanlı Nvidia GeForce ekran kartları hazır. Yıl sonuna kadar pek çok modeli piyasada görebileceğiz.

Gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisini GeForce RTX ekran kartları ile masaüstüne getiren Nvidia mobil tarafı da unutmadı. GeForce RTX serisi hem standart hem de özelleştirilmiş Max-Q tasarımında dizüstü modellerine girecek.

Nvidia GeForce RTX 2080 Q-Max geliyor

Sızdırılan sunumlarda Nvidia’nın sadece RTX 2080 ve RTX 2070 ekran kartları için Max-Q tasarımlarını kullanacağı anlaşılıyor. Biraz daha düşük frekanslar ve ısıl tasarım gücüne çekilen Max-Q tasarımında özel soğutma sistemleri kullanılıyor. Böylece Nvidia daha ince kasalar elde edebiliyor. Bunun haricinde RTX 2070, GTX 2060, GTX 2060 Ti, GTX 2050, GTX 2050 Ti şeklinde standart ekran kartları da mevcut.

Uzun süredir ekran kartlarını barındıran profesyonel veya oyuncu dizüstü modellerinin aşırı kalın olmasının önüne geçmeye çalışan Nvidia epey yol kat etti. Üreticiler ile sıkı bir şekilde çalışan Nvidia, Z yüksekliği dediğimiz kasa kalınlığını 19.5mm seviyesine kadar çekmiş.

Max-Q tasarımlarında dizüstü modellerinin 19.9mm seviyesine kadar indiği görülüyor. RTX 2070 ve altındaki standart ekran kartlarında ise 19.5mm seviyesi görülüyor. En yüksek seviye ise 26.7mm civarında.

Kaynaklar yılın sonuna kadar RTX 2080 Q-Max hariç diğer ekran kartlarını barındıran dizüstü modellerinin piyasaya çıkacağını belirtiyor. RTX 2080 Q-Max tasarımı ise en erken gelecek yılın ilk çeyreğinde piyasada olacak.

Sızıntılarda da dikkat çektiği üzere önceki Pascal mimarisinin tüm alt sınıf ekran kartları yeni nesilde de kendisine yer bulmuş. Henüz bunlar masaüstü tarafta da tanıtılmış değil ancak yıl sonuna kadar ortaya çıkacaktır. Diğer taraftan GTX 2060 Ti olarak ekstra bir model de yer alıyor. RTX 2070 modeline biraz daha yakın bir performans sunacağı tahmin edilen GTX 2060 Ti masaüstü tarafta da karşımıza çıkacaktır.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim