Anlık Bildirim

Nvidia Tesla V100 hızlandırıcısına yakından bakın

Grafik dünyasının hali hazırdaki en güçlü çekirdeği olan Nvidia Volta mimarisi, GTC 2018 konferansında katılımcılara yakından tanıtıldı. Detaylar haberimizde.

Volta mimarisini yapay zekâ ve sunucu sistemlerine sunduktan sonra geçtiğimiz hafta iş istasyonları için de Quadro versiyonunu duyuran Nvidia, grafik biriminin ilgi çekici baskılı devre kartını da katılımcılara sergiledi.

Tesla V100 özellikleri

Sunucular ve süper bilgisayarlar için geliştirilen 32GB HBM2 bellekli Tesla V100 bilindiği üzere Mezzanina adı verilen çok hızlı iç bağlantı sistemi ile piyasaya sürülmüştü. NVLINK temelindeki Mezzanina versiyonu daha çok çıplak bir devre kartı görünümündeydi. Daha sonra biraz daha yavaş bağlantı sunan PCIe yani standart görünümlü versiyonu piyasaya çıkmıştı.

İlk tanıtıldığında Tesla V100 hızlandırıcısı 16GB HBM2 belleğe sahipti ancak üretim verimliliği geliştikçe 32GB ve 64GB HBM2 bellek seçenekleri de tüketicilere sunulacak. Bu hem Tesla tarafında hem de Quadro tarafında geçerli.

 

Nvidia Tesla V100 hızlandırıcısına yakından bakın Tam Boyutta Gör

Oldukça ince bir işçiliğin ürünü olduğu görülen devre kartında orta kısımda Volta GV100 grafik birimi göze çarparken kenar kısımlarda da 2GB şeklinde dağılmış 16 adet HBM2 bellek görülüyor.

Pek çok sunucu ve süperbilgisayar firması Nvidia Volta hızlandırıcılarına yer vermiş durumda. Zaman zaman 8 hızlandırıcıya kadar ölçeklendirme yapılıyor ve devasa grafik gücü elde ediliyor. Henüz bu mimari kesin olarak ne zaman oyunculara sunulacak açıklanmış değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim