Anlık Bildirim

Nvidia Turing ekran kartları ne zaman tanıtılacak?

Oyuncuların merakla beklediği Nvidia’nın yeni nesil GTX 1100 serisi ekran kartlarından halen bir haber yok. Gelişmeler en erken Ağustos ayında tanıtılacağını gösteriyor.

Ekran kartı pazarında kripto para madencilerinin de etkisiyle bu yıl yoğunluk yaşandı ve üreticiler bundan oldukça memnun. Bu bakımdan yeni nesil ekran kartlarının çıkışı da gecikti. Pazarın lideri Nvidia’nın ne zaman hamle yapacağı merakla bekleniyor. İşaretler Ağustos ayını gösteriyor.

19 Ağustos tarihinde yapılacak Hot Chips konferansında Nvidia yeni nesil ana akım grafik birimini konu alan bir sunum yapacak. Yani Nvidia Turing olarak da bildiğimiz yeni GeForce GTX 1100 serisinden bahsediyoruz.

Bununla birlikte bazı kaynaklar Nvidia’nın konferansa gelirken zaten yeni nesil ekran kartlarını tanıtmış olacağını düşünüyor zira Hot Chips konferansı özellikle oyuncu tarafında çok ilgi uyandıran bir etkinlik değil. Bu bakımdan Ağustos ayı içerisinde yeni nesil ekran kartlarının tanıtılması güçlü ihtimal.

GeForce GTX 1180 özellikleri ve fiyatı

12nm sürecinde geliştirilen Turing mimarisi aslında temel anlamda Volta mimarisi ancak Nvidia’nın Tensor yapay zekâ çekirdekleri ve HBM 2 bellek bileşenini kaldırdığı, ortaya çıkan yeni çekirdeğe Turing adını verdiği tahmin ediliyor.

Diğer taraftan yeni seride GDDR6 belleğin de ilk kez kullanıldığını göreceğiz. Bant genişliğini ve enerji verimliliğini önemli oranda arttıran GDDR6, Turing mimarisinin gücünü tamamlamış olacak.

Turing mimarisinin ilk meyvesinin GTX 1180 olması bekleniyor. 3584 CUDA çekirdeğine sahip olan GeForce GTX 1180 modelinde 224 desen haritalama birimi ve 16GB GDDR6 bellek olacağı ifade ediliyor.

Oyun konusunda çıtayı daha da yükseltecek olan GeForce GTX 1180 için bir fiyat etiketi yok ancak tahminler 699$ seviyesine yükselebileceği yönünde.

GeForce GTX 1170 özellikleri ve fiyatı

GeForce GTX 1170 ekran kartı ise 2688 CUDA çekirdeğine ve 168 desen haritalama birimine sahip olacak. 9.75 TFLOPS işlem gücüne çıkabilecek ekran kartının GTX 1080 ile boy ölçüşeceği tahmin ediliyor. Bu kart için de tahmini fiyat 450$ seviyesinde.

Elbette bunlar kesin ve net bilgiler değil ancak kesin olan Turing mimarisinin performans çıtasını daha da ileriye taşıyacak olması. Tabii artan fiyatlar oyunculara nasıl yansıyacak merak konusu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8445 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia turing ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim