Anlık Bildirim

Nvidia çalışanları, köpeklerini şirkete götürebiliyor

Steve Jobs der ki: "Vasat çok adam yerine yüksek kalitede tek adam çalıştırırım." Özellikle Amerikan şirketleri, kalifiye çalışanları tutabilmek için çeşitli hak ve imtiyazlar veriyor.
Amerikan kültürünün egemen olduğu şirketlerde yaygın görülen bir strateji vardır; "Yetenekli çalışanı elinde tutmak için, onu etkileyecek teklifler sun." İçeriği şirketten şirkete değişen bu uygulama kapsamında zaman zaman değişik teklifler görebiliyoruz. İşte onlardan biri de Nvidia kanadında karşımıza çıkıyor. Amerika'daki yaygın hayvan sahipliğinin farkında olan şirket, çalışanlarına köpeklerini işyerine getirme imkanı tanıyor.
Nvidia çalışanları, köpeklerini şirkete götürebiliyor
 
Nvidia CEO'su Jen-Hsun Huang 
Nvidia'nın şirketi köpeklere açma isteği yıllar önce bir çalışanın, CEO Jen-Hsun Huang'a bunu yapıp yapamayacağını sormasıyla başladı. Bu talebi yerinde bir istek olarak gören Huang, çalışanına yemek arasında köpeğini görmesi için eve gitme izni verdi. Ancak zamanla daha fazla sayıda çalışanın köpeğini şirkete getirmesiyle birlikte, resmi düzenlemeye gidildi ve şirketin bugünkü köpek politikasının temelleri atıldı. Nvidia CEO'su Huang kademeli olarak yaklaşımı geliştirdi ve bir politikadan ziyade köpeklerin şirkete gelmesinin bir ihtiyaç olduğunu benimseyerek, köpekleri Nvidia kampüsünün doğal üyeleri yaptı.
Tabi ki belli kurallar da yok değil. Örneğin köpeklerin kapalı ortamlara girmesi çeşitli düzenlemelere tabi. Yemek yenilen alanlar, toplantı odaları ve laboratuvarlar, köpeklere kapalı. Ayrıca kampüs içerisindeki vakitlerde tasmalı olmaları, başı boş bırakılmamaları ve tuvaletlerinin temizlenmesi şart koşuluyor. Yapılan düzenlemelerle birlikte, kampüs içerisinde köpeklerin özgürce vakit geçirebileceği özel alanlar ve yaygın olarak sunulan kaka torbaları da adaptasyon sürecini hızlandıran unsurlar. Ancak Nvidia, her bireyin sorumlulukları olduğunu, köpeğin tuvalatini sadece sahibinin temizlemesini istiyor.
Nvidia çalışanları, köpeklerini şirkete götürebiliyor
 
Sadece Nvidia değil, Alphabet yani Google ve iştirakleri ile pek çok büyük Amerikan şirketi, çalışanların köpekleri için çeşitli haklar sunuyor. Üstelik sadece bu da değil, kimi şirketlerde çalışanlara sunulan sağlık güvence paketinde hayvan sigortası da sağlanıyor. Üzücü olansa hayvanların doğasındaki değişkenler gereği bu düzenlemelerin büyük oranda köpekleri kapsaması. Kedilerin yabancı ortamlara uyum sağlayamaması, köpeklerle çoğu zaman anlaşamaması ve kontrolünün zor olması, kedi sahiplerini çoğu zaman bu haklardan mahrum bırakıyor, şansız kılıyor.
Pek çoğumuzun aklına, adamlara bak çalışanı mutlu etmek için hayvanına bile özel haklar tanıyor düşüncesi gelebilir. Bunda da haksız sayılmazsınız zira ülkemiz özelinde konuşmak gerekirse henüz kurumsallaşma, cazibe merkezi olacak şirket kültürü oluşturma gibi vizyonlar belki çok büyük holding ve farklı sektörlerdeki kimi şirketler dışında yaygınlaşmış değil. Bu tür ek imkanları geçtim, çalışanın en temel hakkı olan maaşını tam zamanında ve eksiksiz alma bile ülkemizdeki çoğu şirkette yer yer sorun haline gelebiliyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda, lütfen görüş ve düşüncelerinizi bizlerle paylaşın.
Editörün Notu: 1999'dan bu yana sivil toplum hareketi olarak "Köpeğini İşe Götür Günü" düzenleniyor. Tabi ki şirketlerin buna izin vermesi gerekiyor ancak meraklısı için 2017'de tarihin 23 Haziran Cuma günü olduğunu da not düşelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7696 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, ceo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim