Anlık Bildirim

Nvidia dizüstü bilgisayarlarda sınırları biraz daha zorluyor

Ultra ince dizüstü bilgisayarlarda performansı yükseltmek isteyen Nvidia, yaygın olarak GeForce GTX 1060'ın kullanıldığı bu bilgisayarlara GeForce GTX 1080 sunmaya hazırlanıyor!
Pascal mimarisini kullanan GeForce 1000 serisi ekran kartlarıyla hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayar arenasında önemli başarılara imza atan Nvidia, mobiliteden taviz vermeden yüksek taşınabilirlik vaad eden dizüstü bilgisayarlar için yeni bir hazırlık yapıyor.
Nvidia dizüstü bilgisayarlarda sınırları biraz daha zorluyor
 

MSI'ın GS63VR modeli gibi 18mm civarında ultra-ince dizüstü bilgisayarlar, GeForce GTX 1060 ile hem sadece ilk nesil ultrabook'lar kadar kalın hem de FHD'de yüksek kalitede oyun oynatabilecek kadar güçlü grafik performansını bugün sunuyor zaten. Ancak Nvidia'nın üzerinde çalıştığı yeni GPU'lar, benzer incelikte daha fazla performans sunacak.

Acer tarafından duyurusu yapılan Predator Triton 700 isimli ultra-ince dizüstü bilgisayar, henüz açıklanmayan bir Nvidia GPU kullanıyor. Sadece 18.9mm kalınlığında ve 2.6Kg ağırlığında olan bilgisayar, Acer'ın açıklamalarına göre 3DMark 11 testinden 17000 puan gibi bir skor alıyor. GTX 1060'lı dizüstü bilgisayarlarda ise bu değer genelde 12.000 puan civarında.

Gün ışığına çıkan bilgilere göre Nvidia, Computex 2017 Fuarı'nda dizüstü bilgisayarlar için GeForce GTX 1070 ve GeForce GTX 1080 modellerinin yeni versiyonlarını duyuracak. Bu versiyonların en önemli özelliği performanstan çok fazla taviz vermeden daha düşük TDP değerine sahip olmaları. Max-Q olarak anılan yeni seride GeForce GTX 1080'in 110 Watt (şu anki model 165W), GeForce GTX 1070 ise 90 Watt (şu anki 120Watt) olacak.
 
Nvidia dizüstü bilgisayarlarda sınırları biraz daha zorluyor

Acer'ın tanıttığı bilgisayara göre GeForce 104M GPU'su, 1290MHz hızında çalışıyordu. Eğer 17000 puanlik skoru baz alırsak, GeForce GTX 1080'in yeni versiyonu performans olarak sadece %15 daha yavaş ama TDP değeri olarak çok çok daha verimli olacak. Yeni GPU ilk defa Acer tarafından gösterilmiş olsa da, Computex Fuarı kapsamında başta MSI ve Asus olmak üzere diğer üreticilerin de yeni nesil ultra-ince modellerini tanıtması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4266 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, geforce ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim