Anlık Bildirim

Nvidia, kartlarının madencilere değil oyunculara satılmasını talep etti

Son dönemde bilgisayar dünyasında yaşanan stok sıkıntılarının kaynağı sanal madenciliğe yönelik nihayetinde üretici firma tarafından hamle geldi. Nvidia’nın son yaptığı açıklamanın detayları haberimiz
Gencinden yaşlısına şu günlerde herkes kripto para birimleri ile yakından ilgilenmekte. Buraya kadar her şey günlük güneşlik fakat popüler para birimlerinin elde edilmesi için kullanılan donanımlar bilgisayar dünyasını yakından ilgilendiriyor, zira bazıları için yeni bir gelir kapısı haline gelen bu furya, sanal madencilik amaçlı kurulan sistemlerde normalin kat be kat üstü miktarlarda ekran kartları kullanılmasıyla oyuncuların kabusu haline gelmiş durumda.

Fiyatlar MSRP'nin 3 katını bulabiliyor!

Geçtiğimiz günlerde gelen haberlere göre ekran kartları son zamanlarda tavsiye edilen satış fiyatlarının 2-3 katı fiyat etiketi ile alıcısıyla buluşabiliyor. Evet, buluşabiliyor çünkü çoğu zaman istediğiniz modeli stokta bulamayabiliyorsunuz. Öyle ki GTX 1080 Ti 1600$’dan, GTX 1080 ise 750 ila 1200$ arasında değişen bir aralıktan alıcı buluyor.
Bu haliyle baktığımızda sistem toplamak isteyen bir kullanıcının sistemin tamamının normalde kendisine mal olacağı miktarı sadece ekran kartı için misliyle harcaması gerekiyor.
Nvidia, kartlarının madencilere değil oyunculara satılmasını talep etti
 
Bu arada ilginç bir örnek olarak RX Vega 64 sahiplerinin ABD’de kartlarını ikinci elde 1200$’dan satarak 1138$’dan GTX Titan XP Collectors Edition satın alabildiğine yer vermek isterim. Burada XMR coin türünde AMD'nin modelerinin bir hayli başarılı olmasının etkili olduğu düşünülüyor.

Nvidia fiyat artışına karşı harekete geçti

Oyuncuların endişeyle izlediği bu gidişata sonunda dur denildi. Gelen haberlere göre GPU pazarının lider üreticisi Nvidia satıcılardan modellerin oyunculara satılmasını istedi. Aslına bakarsak hali hazırdaki piyasa koşulları satıcılar açısından oldukça olumlu fakat Nvidia neden böyle bir karar almış olabilir?

 
                                                         Nvidia'nın resmi açıklaması
Bu sorunun cevabı yine GPU devi tarafından yapılan açıklamaya göre firma için önceliğin oyunculardan yana olduğu fakat duygusallığı bir yana bırakacak olursak, sonuçta burada bir ticaret söz konusu. Dolayısıyla ticari kaygılar gereği kazancın daha çok olduğu yerin tercih edileceğinde şüphe yok.

Nvidia'yı buna iten ne oldu?

Firmanın perspektifinden bakacak olursak, sanal madenciler Nvidia için tabiri caizse vefasız bir müşteri kitlesi oluyor yani maliyet/kazanç dengesi nerede yüksekse bu topluluğun oraya kayacağı aşikar. Öte yandan Nvidia’dan bir ekran kartı satın alan oyuncunun ilerleyen dönemde sistemini yükselteceği zaman yine yeşil ekibin kapısını çalması daha muhtemel ki bu da firmaya hem satış sayısı olarak hem de oyun geliştiricileriyle yapacağı anlaşmalar yoluyla geri dönüyor.
 
 
Ek olarak şu an kripto para kazanmak için satın alınan her ekran kartı, kazılmakta olan para biriminde her an gelişebilecek bir düşüşle soluğu ikinci el pazarında alabilir. Bu durumda da son kullanıcılar yeni nesil ekran kartlarını satın almak yerine rotayı ikinci el piyasasına doğru çevirebilir ki bu da Nvidia için büyük bir zarar demektir.

Sonuç olarak fiyatların kasalarına giren miktarı öncelik listesinde birinci sıraya yerleştiren teknoloji perakendecilerine rağmen alınabilir düzeylere inip inmeyeceğini ise zaman gösterecek. Umarız oyuncuların yüzünü güldürecek sonuçları sizlerle paylaşabiliriz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14133 kez okundu.
48 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, mining cards ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim