Anlık Bildirim

Computex 2017 fuarında ilk Volta mimarili ekran kartlarını tanıtması beklenen Nvidia, aksine dizüstü modelleri için tasarladığı yeni Max-Q adındaki devre kartı yapısını tanıttı. Yeni tasarım ile Pascal tabanlı mobil ekran kartları çok daha iyi performans sunabilecek.

Çok ince oyun dizüstüler

Bilindiği üzere GTX 980 ile başlayan ve Nvidia’nın masaüstü ekran kartlarını çok fazla değiştirmeden mobile taşıdığı gelenek, dizüstü modellerinde GTX 1080 gibi üst seviye performans veren modelleri görme imkanı vermişti. Bununla birlikte güçlü bir ekran kartının bilgisayarı kalınlaştıracağı ve ısınmayı arttıracağı bir gerçek. Bu bakımdan da saat hızlarında kısıtlama yaşanıyordu. Şimdi ise Nvidia bunu tamamen ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Yeni Max-Q tasarımı ile birlikte artık GTX 1080 ekran kartlı bir dizüstü bilgisayarını 18mm kalınlığında görebileceğiz. GeForce GTX 880M ekran kartına göre ise 3 kata varan performans artışları elde edilecek. Ayrıca yeni teknolojiler ile kart üzerinde çok daha verimli soğutma yapılabilecek. Hatta Nvidia Max-Q tasarımındaki bir GTX 1080 ekran kartlı bilgisayarın PS 4 modeline göre yüzde 60 daha fazla performans verdiğini ifade ediyor.

Nvidia taşınabilir sistemlerde kullandığı MXM kart tasarımını üst seviye bileşenler ile buluşturarak hızlardan taviz verilmesinin önüne geçiyor. Yeni nesil voltaj regülatörü en verimli düzenlemeyi yaparken gelişmiş bir termal çözüm ise üst düzey bir soğutma amaçlıyor.

Ayrıca yeni tasarımda WhisperMode adında yeni bir teknoloji yer alıyor. Bu teknoloji oyunların kare oranlarını akıllı bir şekilde düzenlerken aynı zamanda grafik ayarlarını da en iyi enerji verimliliği için optimize ediyor.

Günün sonunda grafik açısından aynı masaüstü performansını veren ancak daha az enerji tüketip batarya ömrüne olumlu katkı sağlayan ince dizüstü bilgisayarlar elde etmiş oluyoruz. GeForce GTX Max-Q tasarımını temel alan GeForce GTX 1080, GTX 1070 ve GTX 1060 ekran kartlı yaklaşık 15 dizüstü bilgisayar Haziran sonunda piyasada olacak. Nvidia toplamda 40’dan fazla ürün göreceğimizi belirtiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim