Anlık Bildirim
 
Nvidia’nın bu yılın başlarında duyurduğu ve gelişmiş Ray Tracing özellikleriyle dikkat çeken RTX teknolojisi duyurulduğu dönemde donanım severlerde büyük bir heyecan uyandırmıştı. Buna karşın ortada büyük bir problem mevcuttu : Bu teknolojiyi karşılayabilecek güçte kart yoktu.

1 Turing GPU yetiyor

Son gelen haberlere göre Turing GPU’ları gelişmiş RTX teknolojisi için içerdiği ayrı donanım sayesinde kolaylıkla bu durumun üstesinden gelebilecek. Örnek vermek gerekirse Unreal Engine kullanılarak hazırlanmış bu demo ancak 4 Volta GPU’lu kart üzerinde çalıştırılabilmişti. Şimdi ise yalnızca bir Turing modeli aynı demoyu oynatabiliyor.
Tabi Microsoft’un açıklamasına göre DXR eklentisi ile güncellenmiş DirectX 12 uyumlu herhangi bir kartın RTX’i desteklediğini biliyoruz fakat bu yeni ışın izleme teknolojisinin gerektirdiği kadar kaslı bir kart da şart.

25 kat daha hızlı

Bununla birlikte Nvidia’nın açıklamasına göre söz konusu RTX olduğunda Turing içeren çözümler Pascal kartlardan 25 kart daha hızlı olacak. Bellek tarafında Samsung imzasını taşıyan GDDR6 tip yongaların GDDR5X’in yer alacağını da unutmamak gerek ki bu sayede daha düşük güç tüketimi değerlerinde daha hızlı kartlara sahip olabileceğiz.
                                         Turing donanımında Unreal Engine'de işlenen Porsche prototipi

İlk oyunlar ne zaman gelir?

Özellikle demoyu izlediğimizde istemsiz bir şekilde ‘’ film gibi’’ sözcükleri dilimizden dökülüyor ancak şu an için bu teknoloji tüketici değil de yapımcı kanadında kullanılacak. Yani oyun piyasasına baktığımızda grafik açısından RTX ile zenginleştirilmiş oyunlar henüz piyasada yok ancak ilk örnekler tahminlere göre en erken 2019 yılı içerisinde görücüye çıkacağa benziyor.
Son olarak RTX’i doğru bir ifadeyle donanımsal olarak destekleyen ilk kartlar sırasıyla 2300$, 6300$ ve 10000$ fiyat etiketiyle Quadro RTX 5000, 6000 ve 8000 (48 GB VRAM) olacak ki modeller bu yılın son çeyreğinde raflardaki yerini alacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim