Anlık Bildirim

Nvidia’ya karşı cephe genişliyor

Nvidia’nın oyuncu pazarında tek başına hakimiyet kurmasını istemeyen devler harekete geçti. HP, Dell, Intel gibi firmalar gerekirse hukuki yol dahil her türlü tedbiri alıyor.

Nvidia’nın ekran kartı pazarında oyuncu markalarının hâkimi olmak istemesi büyük yankı uyandırdı. Önemli üreticiler ortaklık programına katılarak AMD ekran kartlarını oyuncu markalarından çıkarsa da Nvidia’ya karşı cephe oluşturan önemli devler de var.

Devreye devler girdi

Gelen bilgilere göre dünyanın önemli bilgisayar üreticileri HP ve Dell; Nvidia’nın tekelleşme programına karşı muhalefete başladı. İki firma programı son derece taraflı buluyor ve Nvidia ile mücadele etme kararı aldı.

Diğer taraftan tarihte ilk kez işlemcilerinde AMD Vega grafik birimlerine yer veren Intel de gelişmelerden oldukça rahatsız. Haksız bir şekilde rekabet dışına itildiğini düşünen Intel önümüzdeki dönemde konuyu yargıya taşımayı planlıyor.

Sadece üreticiler değil son kullanıcı tarafında da büyük bir tepki oluştu. Sosyal medyada ve forumlarda Nvidia kıyasıya eleştiriliyor. Hatta bazı tüketicilerin bir araya gelerek haksız rekabet davası açmaya hazırlandığı bilgisi de geliyor.

Bununla birlikte Nvidia tarafında henüz bir geri adım atılmış gibi görünmüyor. Firma oyuncu pazarında tek hakim olmak için bütün kozlarını oynamaya kararlı. Bakalım gelecekte açılacak davalar gidişatı nasıl etkileyecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9859 kez okundu.
29 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia gpp ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim