Anlık Bildirim

RX 570’in halefi bu ay geliyor

İşlemci tarafında piyasada adeta fırtına estiren AMD’nin grafik kanadı son dönemde adından o kadar bahsettirmiyor. Görünüşe göre firma bu durumu değiştirmek için hazırlık yapıyor.
RX 570’in halefi bu ay geliyor Tam Boyutta Gör

Son dönemde işlemci kanadında getirdiği performans artışı ve rekabetçi fiyatlandırma politikasıyla rakibi Intel’i soğuk soğuk terleten AMD ne yazık ki aynı başarıyı henüz GPU cephesinde gösterebilmiş değil. Gelen haberlere göre firma bulunduğu durumu toparlamakta kararlı.

Sızdırılan detaylara göre yarı iletken devi bu ayın ortaları gibi Polaris 30 GPU’lu çözümlerini piyasaya sürmeye başlayacak. İlk örnek RX 570’in yerini alacak 2048 shader üniteli bir model olacak. Onu takiben önümüzdeki kasım ayında ise RX 580 yerini yeni karta bırakacak.

Performans artışı ne kadar olacak? 

Yeni Polaris 30 GPU’lu kartların performans getirisi kayda değer düzeyde olmayabilir. Zira Polaris 30 halihazırdaki mimarinin 12 nm ile güncellenmiş ve saat hızlarında yükseltmelere gidilmiş hali olacak.
 

AMD yeniden F/P odaklı strateji izliyor 

Tanıdık geldiği üzere AMD Polaris 10’dan Polaris 20’ye geçişteki stratejisini yeniden uygulacağa benziyor. Peki bu strateji firmanın yüzünü güldürecek mi? Bu sorunun cevabını zaman gösterecek ancak Nvidia’nın şu günlerde 300 dolar altı bir kartının bulunmadığını düşündüğümüzde ve asıl oyuncu kitlesinin bu fiyat segmentinde yoğunlaştığını göz önünde bulundurursak belki de AMD’nin ilk Polaris neslinde yaşadığı yükseliş tekrar edebilir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14303 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd polaris ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim