Anlık Bildirim
 
Hatırlayacağınız üzere AMD’nin yeni RX Vega ailesinin satışa sunulmasının üzerinden bir kaç saat geçmeden modellerin stoğu tükenmiş ve fiyatlarda ciddi bir yükselme meydana gelmişti. Bunun üzerine AMD açıklama yapmıştı ancak piyasayı sakinleştirecek türden olmayan bu bilgilendirme sadece tükenen stokların en kısa sürede yerine konulacağı şeklindeydi.

GTX 1080 Ti'den yüksek fiyatta

Son gelen haberlere göre şimdi de 499$’lık tavsiye edilen satış fiyatı ile duyurulan RX Vega 64'ün fiyatı Neweg’de GTX 1080 Ti’ın önüne geçmiş durumda ve model stokta da bulunmamakta. Bu haliyle kartın 700$ sularında dolaşan fiyatı rakibi GTX 1080'in bulunduğu seviyeden fersah fersah uzakta. Doğal olarak oyuncular için hiç bir anlam ifade etmeyen model şayet AMD duruma bir el atmazsa ölü doğan bir ekran kartı olarak tarihe geçebilir.

Tek seçenek Radeon Packs

Hoş, AMD’ye göre kullanıcılar Radeon Pack’lerden satın alarak RX Vega 64 sahibi olabilirler. Peki ya ekran kartını tek başına almak isteyen kullanıcılar? Burada firmanın madencilerin akımını önlemek için yeni kartları iki adet AAA oyunla birlikte sunduğu söyleniyor fakat oyunla sunulan modellerin 100$ daha yüksek fiyat etiketine sahip olması ve oyunların 50$ civarı bir fiyata tekabül etmesi nedeniyle AMD’nin bu fiyat politikası donanım severler tarafından nefretle karşılanmış durumda.

Piyasaya giriş oldukça kötü

Üstelik RX Vega lansmanının gerçekleştirildiği günlerde bir yetkilinin itirafından öğrendiğimiz, RX Vega ailesinin hacimli bir stokla piyasaya giriş yapması için modellerin piyasaya geç girmesine rağmen bu gelişmenin yaşanması, kartların satışa sunulmasını tarihin en kötü piyasaya girişlerinden biri yapıyor.
Düşünüldüğünde kişi başı 1 ekran kartı satılacak şekilde bir sınırlama koyularak hiç böyle bir strateji izlenmeden üstelik stoklar da tükenmeden madencilerin çekirge misali olan istilası önlenebilirdi. Bu nedenle akıllarda ciddi soru işaretleri oluşmuş durumda.

Madenciliğe özel komutlar

Daha da kötüsüAMD’nin Polaris’ten sonra Vega 10 GPU’suna madencilik performansını arttıran komutlar eklemesi, modellerin çıkışından önce 70-100 MH/s civarı kazma oranlarından bahsedilmesi ve sonra modelin güçlü GPU’suna rağmen tuhaf bir şekilde RX Vega duyurusuyla bu kazma performansının birden 35 MH/s’ye düşüşü zaten akıllarda bir takım şüpheler uyandırmıştı. Dolayısıyla kullanıcıların aklında firma gerçekten de oyuncuları düşünüyor mu şeklinde  sorular belirdi.
Geçtiğimiz günlerde aktardığımız bir haberde firmanın duyurduğu sanal madencilik odaklı bir sürücüye yer vermiştik. O haberde de belirttiğimiz üzere AMD belki de bilerek Vega’nın kazma gücünü kısıyor olabilir zira yapılan testte en başta 38 MH/s civarı olan değer birden 35 MH/s sularına inmiş ve test o şekilde tamamlanmıştı.
Tabi son iki paragrafta yer verdiğimiz yorumların gerçekliği konusunda bir şey söyleyemeyiz zira bunlar sadece birer değerlendirmeden ibaret ki buranın altını çizmekte fayda var. Umarız ilerleyen günlerde AMD stok ve fiyat konusunda etkili hamleler yapar çünkü aksi takdirde kullanıcıların gözünde firma hakkında ciddi bir negatif algı oluşması kuvvetle muhtemel. İlerleyen günlerde gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11273 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, gtx 1080 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim