Anlık Bildirim

Güney Koreli DRAM bellek ve flash yonga üreticisi SK Hynix daha tam olarak açıklanmamış olan GDDR6 standardında üreteceği belleklerini duyurdu. Yongaların 8 Gb’lik kapasiteye ve 16 Gbps’lik bant genişliğine sahip olması beklenirken mevcut standartlara nazaran oldukça dikkat çekici detaylara sahip olduklarını belirtmek gerek.

Karşımıza çıkışının üzerinden yıllar geçmesine rağmen halen kullanmaya devam ettiğimiz GDDR5 standardında bu süre zarfında gerek kapasite tarafında gerekse bant genişliği tarafında oldukça büyük geliştirmelere gidildi. Artık bu teknoloji de tıpkı diğer eski standartlara olduğu gibi yerini daha gelişmişlerine bırakmak zorunda. Görünüşe göre üreticiler de bu konuda en az kullanıcılar kadar heyecanlı.

%10 daha düşük gerilim

SK Hynix her ne kadar çok fazla detay vermese de yeni standartta üretilecek yongaların 21 nm üretim sürecinden geçeceği ve mevcut yongalara nazaran %10 daha az gerilimle çalışacağını aktardı lakin kıstas alınan bellek yongalarının çalışma geriliminin mevcut standart haline gelmiş 3 voltaj seviyesinden hangisi olduğu bilinmiyor. (1.35v-düşük voltaj, 1.5v standart voltaj ve 1.55v yüksek voltaj)
Ayrıca bellek yongalarının kullanılacağı ekran kartında 384-bit bellek veri yolu desteği, 768 GB/s seviyesinde bellek bant genişliği ve 12 GB kapasite sunacağı da aktarılan diğer detaylar arasında.

Bununla birlikte yeni standardın her üç bellek üreticisi tarafından da üretileceği göz önüne alındığında hızlı bir geçiş süreci ile hayatımıza gireceği aşikar. Son olarak firmanın yongaların hacimli üretimine 2018 yılı başında geçmesi bekleniyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim