Anlık Bildirim

Sanal madenciliğe olan talep TSMC’nin kapasitesini zorluyor

Son dönemin gözde akımı sanal madenciliğe bir şekilde dahil olanlar müthiş gelirler elde ediyor. TSMC artık sanal madencilik yongalarının talebine yetişemez duruma geldi.

Kripto paraların yeni yıla inişli çıkışlı bir grafik ile başlaması yatırımcıları endişelendirse de, sanal madenciler vites arttırmaya devam ediyor. Öyle ki TSMC artık talebe yetişemez oldu.

Madencilik bereketi

Sektörden gelen bilgilere göre yükselmeye devam eden sanal madencilik trendi TSMC’nin kapasitesini zorluyor ve özellikle 12nm/16nm üretim bantlarının neredeyse tamamen madencilik yongalarının üretimi için ayrılmış durumda.

Yılın ilk çeyreğinde madencilik ekran kartları ve ASIC sistemlerde büyük bir talep artışı yaşanıyor. ASIC madencilik segmentinin lideri Bitmain, siparişlerini arttırmış durumda ve tek döküm ortağı TSMC. Bitcoin yanında firma Ethereum madenciliği için de ASIC sistemlerin siparişini verdi. Baikal Miner gibi ASIC sistem geliştiricileri Bitmain hakimiyeti nedeniyle siparişlerini Samsung’a kaydırmak zorunda kaldı.

Aslında yıl geneli için iyi bir haber sayılabilir zira Bitmain’in Bitcoin ve Ethereum madenciliği için hazırladığı ASIC sistemlerin sayısının artması, ekran kartına olan yoğun talebi azaltabilir. Bu da haliyle yılın ikinci yarısında ekran kartlarının fiyatlarında bir düzeltme sağlayabilir.

TSMC madencilik trendinin yükselmesinden bir hayli memnun zira gelirlerin yaklaşık yüzde 55’i bu yongaların üretiminden gelmeye başladı. Trend yükseldikçe haliyle siparişler de artıyor.

Diğer taraftan firma 7nm sürecinde ilk döküm işlemlerine Haziran ayında başlamayı planlıyor. Bilindiği üzere AMD’nin 2019 yılında 7nm sürecine geçiş planları var. Yine Apple A13 yonga setinin ve Snapdragon 855 yonga setinin 7nm ile TSMC tarafından üretileceği iddia ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2991 kez okundu.
16 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tsmc, tsmc mining chip ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim