Anlık Bildirim

Son yıllarda adeta patlama yapan sanal madencilik akımı sadece bileşen üreticilerine ve yazılım geliştiricilerine kazandırmıyor. Döküm sektörü tarafında da bu akımdan en iyi şekilde faydalananlar var.

Bal tutan parmağını

Döküm pazarının lideri durumundaki Tayvanlı TSMC, madenciliğe yönelik güçlü bileşenlere talep arttığı için gelirlerinde de artış yaşıyor. Geçen yılın son çeyreğinde beklentileri aşan gelirler firmanın hisselerini de rekor seviyeye çekti. Hisseler yüzde 2.8 artış ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Sadece gelecek yıl değil bu yıl için de sanal madencilik sektöründen beklentiler büyük. Sanal madencilik için yüksek performanslı bileşenlere olan talep giderek artıyor ve TSMC bundan en iyi şekilde faydalanmayı planlıyor. 2018 yılında firmanın gelirlerinin yüzde 10’unun madencilik bileşenlerinden gelmesi bekleniyor.

Sanal madencilik yanına Nesnelerin İnterneti ve otomotiv sektörünün yonga üretim talepleri de artış gösteriyor. Bu sayede TSMC’nin bu yılki gelirleri geçen yıla oranla yüzde 10-20 civarında artış gösterecek.

TSMC’nin bu avantajı durgunluk yaşayan akıllı telefon pazarında en büyük yardımcısı olacak. Çin’de satışların düşmesi ve iPhone X üretiminin azaltılacak olması firmayı doğrudan etkiliyor. Ne var ki gerek bu avantajı gerekse de pazarda Huawei gibi kendi yongasını üreten firmaların yükselişi TSMC’yi bu etkilerden kurtarıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim