Anlık Bildirim

Steam üzerinde en fazla oran Nvidia ekran kartlarına ait

Nvidia ve AMD’nin ekran kartı pazarındaki payları aslında oyunla ilgili pek çok platforma da yansımış durumda. Bunlardan birisi olan Steam yeni anketini yayınladı.

Toplamda 120 milyonu geçen kullanıcı sayısıyla Steam platformu pek çok konuda da başvuru kaynağı oluyor. Bu platformda yapılan analizler pazarın geneline de ışık tutuyor. Son yapılan analizler en çok kullanılan ekran kartı markasını ortaya koydu.

Pazar oranlarına yakın

Şubat 2018 Steam donanım anketine göre platforma bağlanan oyuncuların yüzde 85’i Nvidia GeForce ekran kartı kullanıyor. AMD Radeon ekran kartları ise yüzde 8.9 oranında kullanılıyor.

Oyuncuların en çok kullandığı ekran kartı GeForce GTX 1060. Şimdilerde karaborsaya düşen ancak bir dönem orta halli oyuncuların en beğendiği ekran kartı olan GeForce GTX 1060 platformda da lider durumda. Sonrasında GTX 750 Ti, GTX 960 ve GTX 1050 Ti geliyor. Anketlerde GTX 1070 ve üzeri ekran kartlarının anketlerde çok az yer tutması dikkat çekici.

Diğer taraftan işlemci tarafında Intel hakimiyeti mevcut. Kullanıcıların yüzde 90.88’inin Intel işlemci kullandığı tespit edilmiş. AMD işlemciler ise yüzde 9 civarında bir orana sahip görünüyor. Ekran kartı ve işlemci sektörlerine baktığımızda da aslında benzer bir durum görüyoruz. AMD’nin payı bu ankete göre 5-10 puan daha yukarıda seyrediyor ancak halen oldukça düşük seviyelerde.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5700 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, steam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim