Anlık Bildirim
Nvidia’nın yaklaşan mimarisi Turing hakkında detaylar açığa çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün gerçekleşen SIGGRAPH etkinliğinde yeni mimariye dair heyecan verici verilerin paylaşılmasının ardından daha çeşitli bilgilerin akışı da hızlandı.
Gelen bilgilere göre teknoloji dünyasının 4K çözünürlüğe geçişinin sürdüğü şu günlerde Nvidia çıtayı bir tık öteye taşıyarak Turing GPU’larıyla 8K çözünürlükte içerikler için hem hazırlama aşamasında hem de çözme esnasında sistemin yükünü kendi üzerine alacak. Bir dijital kamera üreticisi RED’in yardımıyla eklenen bu özellik sayesinde özellikle de içerik üreticileri detayların üzerinde daha rahat bir şekilde çalışabilecek ki bu sayede daha fazla ayrıntıya yer verilebilecek.

Daha kaliteli içerikler yolda

Tabi downsampling sonucunda elde edilen vidolarda da kayda değer kalite artışı yaşanacağını unutmamak gerek. Örneğin gürültü oranları gözle görülür bir şekilde düşebilir. Ek olarak bu performans kazanımı sayesinde yeni efektler için de belli bir yer kalmış olacak ki Nvidia’nın açıklaması da bu yönde. Firmanın ayrıca daha üst çözünürlüklere ölçeklenecek medya dosyalarında yapay zekadan faydalanılacağını duyurduğunu da belirtelim.

8K için illa yeni kart mı lazım?

Öte yandan bu sayede bu içeriklerin tüketimi safhasında da sistemde meydana ani gelen kare/saniye düşüşleri ve yırtılmalarının da önüne geçilebilecek. İlginç olan detay ise yine Nvidia’nın 8K seviyesinde donanımsal hızlandırma yeteneğini kartlarına eklemesini sağlayan RED’in yaptığı açıklama bizce. Profesyonel kamera üreticisine göre Nvidia’nın bu özelliği Pascal GPU’lu kartlarına eklemesi için önünde herhangi bir engel yok.

Top Nvidia'da

Zira tekniğin donanımsal bir gelişmeden ziyade yazılımsal bir geliştirme olduğu bilgisi mevcut. Dolayısıyla gözler Nvidia’ya çevrilmiş durumda, firma 8K hızlandırma desteğini sadece Turing kartlarında sunup Pascal ve eski nesillerin kullanıcılarını bir kenara mı itecek yoksa geriye dönük bir iyileştirme de sunacak mı? Bu sorunun cevabını zaman gösterecek.

Yine RED’in aktardıklarına göre testlerde RTX Quadro 6000 8K 24 FPS içerikleri rahatlıkla çözebilmiş ancak tahminlere göre tüketici sınıfı kartlarda dahi bu özelliği görebileceğiz. İlerleyen günlerde sizleri gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim