Anlık Bildirim

Turing tabanlı Tesla T4 hızlandırıcı duyuruldu

Daha çok video odaklı sunucular için duyurulan Turing tabanlı Tesla T4 hızlandırıcısı, 75W TDP seviyesinde aynı anda 38 Full HD video kodlama işlemi yapabiliyor.

Nvidia’nın Tesla isimlendirmesini daha çok süper bilgisayar ve yapay zeka sistemleri için tasarlanan üst seviye hızlandırıcılarda duyuyoruz. Bununla birlikte sunucu yapay zeka sistemleri için de ölçeklendirilmiş Tesla hızlandırıcılar mevcut.

Tesla T4 özellikleri

Mimarisine göre Tesla M veya Tesla P olarak adlandırılan bu hızlandırıcıların sonuncusu Turing tabanlı Tesla T4 oldu. Süper bilgisayar tarafında Volta tabanlı Tesla V100 hızlandırıcısını geliştiren Nvidia, sunucu tarafında Volta mimarisini atlayarak Turing mimarisine geçti.

Tesla T4 aslında Turing mimarisini taşıyan ilk Tesla hızlandırıcısı zira Tesla 100 serisinde Volta’dan sonra herhangi bir mimariye yer verilmemişti.

Tesla T4 hızlandırıcısı makine öğrenme verilerini uygulama noktasında görev alıyor. Özellikle yapay zeka video uygulamalarında iki kat performans artışı sağlayan hızlandırıcı ile aynı anda 38 Full HD video akışını şifreleyebilmek mümkün.

 

Turing tabanlı Tesla T4 hızlandırıcı duyuruldu Tam Boyutta Gör

Kompakt tek slot PCIe formunda gelen Nvidia Tesla T4, en gelişmiş makine öğrenme verisi uygulama hızlandırıcısı olma ünvanına sahip. Hızlandırıcıda 2560 CUDA çekirdeği ve 320 Tensor çekirdeği yer alıyor. 16GB GDDR6 bellek 320GB/s bant genişliğinde çalışıyor.

Performans çift hassasiyette 8.1 TFLOPS olarak gerçekleşirken yine çift hassasiyet yapay zeka işlemlerinde de 130 TOPS değerine ulaşabiliyor. Bu performans sadece 75W TDP değerinde gerçekleşiyor.

Harici güç kaynağına ihtiyaç duymayan hızlandırıcı 1U ve 4U gibi pek çok sunucu rafına yerleştirilebiliyor. Hızlandırıcının fiyatı henüz açıklanmadı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim