Anlık Bildirim

Volta tabanlı Nvidia Quadro GV100 duyuruldu

Volta tabanlı bir ekran kartını illa ki deneyimlemek istiyorsanız en az 9000$’ı gözden çıkarmanız gerekiyor zira hala mimari üst seviye bilgisayar sistemlerinden aşağı inemedi.

Bir türlü oyuncu dünyasına sunulmayan Nvidia’nın Volta mimarisi farklı sektörleri ziyaret etmeye devam ediyor. Bu kez iş istasyonları ve profesyonellere yönelik Quadro ailesi Volta mimarisine kavuştu.

Nvidia Quadro GV100 özellikleri ve fiyatı

GTC 2017 konferansında sahneye çıkan Nvidia patronu Jensen Huang, Nvidia Quadro GV100 ekran kartını tanıttı. Quadro ailesinin en güçlü ekran kartı olan Nvidia Quadro GV100 aynı zamanda en ileri yapay zekâ teknolojisine sahip kartı durumunda.

5120 CUDA çekirdeğine sahip olan ekran kartı 640 Tensor çekirdeği barındırıyor. 32GB HBM2 bellek 64GB’a kadar ölçeklendirilebiliyor. Aslında sektörün de en kapasiteli belleğe sahip ekran kartı diyebiliriz.

Tek hassasiyetli yüklerde 15 TFLOPS seviyesine ulaşan ekran kartı yapay zekâ yüklerde ise 118.5 TFLOPS seviyesine çıkabiliyor. 320 desen haritalama birimi ve 128 ROP birimi barındıran ekran kartı önemli teknolojilerle de destekleniyor.

Bir süre önce tanıtılan ve gerçek zamanlı ışın izleyerek gerçekçi efektler oluşturabilen Nvidia RTX teknolojisi, daha iyi render işlemleri için Nvidia Optix, VR desteği bunlar arasında. Nvidia Quadro GV100 ekran kartı 9000$ fiyat etiketi ile gelecek ay satışa çıkıyor. Pek çok profesyonel tasarım firması ekran kartı için siparişlerini geçmiş durumda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim