Anlık Bildirim

Yeni MacBook Pro’larda kullanılan AMD yongalarının detayları belli oldu

Apple’ın 15inçlik üst seviye MacBook Pro modellerinde kullandığı AMD imzalı grafik yongalarının detayları belli oldu. Radeon Pro 400 serisini ilk kez Apple kullanıyor.

Yeni MacBook Pro’larda kullanılan AMD yongalarının detayları belli oldu Tam Boyutta Gör

AMD yeni, yüksek güç tasarruflu grafik yongası Radeon Pro 400 Serisi’ni duyurdu. İlk olarak, Apple tarafından yeni 15 inç MacBook Pro’larda kullanılacak yeni mobil ürün serisi bir önceki nesle kıyasla ciddi bir performans ve verimlilik kazanımı sağlıyor. Radeon 400 Pro Serisi modern içerik üretim dünyasına şekil veren sanatçı, tasarımcı, fotoğrafçı, film yapımcıları ve mühendisler için ihtiyaçlara uygun olarak geliştirilmiş.

AMD’nin Polaris mimarisi temel alınarak tasarlanan bu yongalar 14nm FinFET işlem sürecinden geçiyor. AMD’nin yeni ürünleri 380 mikron yani 4 yaprak kağıttan biraz daha ince kalınlığa sahip. 35W altı bir güç zarfı dahilinde çalışan Radeon Pro 450, 455 ve 460 grafik işlemcileri, en zorlayıcı uygulamalarda bile yüksek güç tasarrufu sunarken serin ve sessiz çalışma sağlıyor.

Günümüzü şekillendiren ürünlerin arkasındaki yaratıcıları ve bütün sanatçılar tarafından ortak paylaşılan tutkuyu kutlamak için AMD bütün bu sanatçıların bir araya gelip, işlerini paylaşmaları için “Meet the Creators” adlı yeni bir girişimi de duyurdu. Bu program dahilinde yaratıcılar birçok sektör arası iş birlikleri gerçekleştirme, yeni metot ve araçlar öğrenme ve Radeon Pro kampanyalarına dahil olma fırsatı sağlayacaklar.

“Meet the Creators” programı ayrıca Radeon Pro grafiklerinin, 2B ve 3B yaratıcılık uygulamalarından, modern düşük işletim yüklü grafikler ve işlem API’larına kadar günümüz iş akışlarına oynadığı önemli role ışık tutacak. Bu iş akışının bir parçası olarak bu yıl içinde kullanıma sunulması beklenen fiziksel tabanlı render motoru Radeon ProRender, Autodesk Maya ve Rhino gibi birçok popüler 3B içerik üretme uygulaması tarafından destekleniyor. AMD ayrıca Radeon ProRender yazılımının Apple bilgisayarlarda 3B modelleme, animasyon ve render ve GPU hızlandırmalı performans sunmak üzere Maxon tarafından geliştirilen sezgisel Cinema 4D uygulamasında da kullanılacağını duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5543 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon pro 400 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim