Anlık Bildirim

Yüksek performanslı Mini ITX sistem topluyoruz

Yüksek performans alabileceğiniz bir sisteme ihtiyacınız var ancak kasanın çok fazla yer kaplamasını istemiyorsanız bu sistem tavsiyesi sizin için biçilmiş kaftan.

Yüksek performanslı Mini ITX sistem topluyoruz Tam Boyutta Gör

Bugün sizler için önerdiğimiz sistem, küçük boyutlarda yüksek performans bekleyenler için biçilmiş kaftan olacak nitelikte. Hele bir de biraz para harcamayı göze almışsanız önerdiğimiz sistemi mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz.

Önerdiğimiz sistem de oldukça küçük boyutlarda olmasına rağmen özellikle performans noktasında da kullanıcıları tatmin edecek bir sistem. Şöyle diyebiliriz ki bu sistemi alan kullanıcılar, 2K ve 4K oyun keyfini güzel bir şekilde deneyimleyebilir.

Şimdi sistem bileşenlerini sıralamaya başlayalım;

Kasa: 

SilverStone Sugo Serisi SG13B-Q USB3.0 Siyah 600W 80+ Bronze Küp Kasa – 549TL 

Mini ITX kurulacaksa en küçüğü kurulmalı. İçindeki 600W 80Plus güç kaynağı ve ergonomisiyle Silverstone Sugu tercih edilebilecek modellerden. Bizim için en önemli kıstas güç kaynağı ve boyutları oldu. Eğer kasayı sevmediyseniz daha geniş iç hacme sahip ITX kasalardan da seçim yapabilirsiniz. 

Anakart: 

Mini ITX platformunda paranın alabileceği en sağlam anakartlardan bir tanesi. Fiyatı esasında boyutlarıyla ters orantılı ama üzerinde barındırdığı özelliklerle bu seviyede sistem kuracaklar için kesinlikle tercih edilecek bir anakart. Aslında bu platformda çok da çeşit yok eğer bütçeyi düşürmek isterseniz H110 serisi anakartlara da bakabilirsiniz.
 

İşlemci: 

Intel Kaby Lake Core i7 7700 3.6GHz 8MB Cache LGA1151 İşlemci – 1449TL

i7 7700, performans beklentisi yüksek olanlar için oldukça iyi bir alternatif. Eğer bütçenizi daha Fiyat / Performans ürünler almaya yönlendirmek istiyorsanız üst seri i5'lerden istediğinizi seçebilirsiniz. Ekran kartınıza dar boğaz yapmayacaktır ama performans tutkunuysanız i5 her zaman i5'tir.

Bellek:

G.Skill RipjawsV Siyah 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram (F4-3200C16D-16GVKB) – 664TL 

Üzerindeki soğutucular ile çok serin çalışabilecek bir bellek kiti. Fiyatı diğer markalara göre daha uygun olduğu için tercih ettik. Biliyorsunuz belleklerin markasal anlamda performansa bir katkısı yok. Frekans ve zamanlama değerleri boyuttan sonraki ana kıstaslarımız.

Ekran Kartı: 

Gigabyte Nvidia GeForce GTX 1070 Mini ITX OC 8GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı GV-N1070IXOC-8GD - 1816TL 

Kullandığımız kasanın ekran kartı için boşluğu yazı üstündeki verilere göre 26cm. 2 slot bulunsa da bu ölçüler sebebiyle maalesef çoğu kartı takamıyoruz. Gigabyte’ın Mini canavarı güzel bir çözüm.

Depolama:

Sandisk SSD Plus 480GB 530MB-445MB/s Sata 3 2.5" SSD SDSSDA-480G-G26 – 500TL 

Sandisk SSD Plus daha önce incelediğimiz ve kullandığımız bir model. Performansı tatmin edici lakin 500TL ye 480GB depolama alanı satın alabildiğimiz için tercih ettik. Fiyat Performans oranı çok yüksek. Daha fazla performans arayan kullanıcılar zaten hangi serilere yönelmesi gerektiğini iyi biliyordur.
Yazıyı yayına hazırladığımız esnada sistemin KDV dahil toplam fiyatını 5757 TL olarak hesapladık. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8843 kez okundu.
28 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel kaby lake, sistem tavsiyesi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim