Anlık Bildirim

Grafik kartı pazarı 10 kat büyüyecek

Bir yanda oyuncu sistemlerine artan ilgi diğer tarafta kripto madencilik patlaması ve bulut oyun sektörünün ivmelenmesi grafik kartlarında inanılmaz bir talep yaratıyor.

Grafik kartı pazarı 10 kat büyüyecek Tam Boyutta Gör

Bir dönem grafik kartları sadece bilgisayarlara özgü bir şekilde kullanılırken bugün sayısız sektör grafik kartına ihtiyaç duyuyor. Oyuncu dizüstüleri, sanal gerçeklik cihazları, kripto para madencileri, yapay zeka, otomotiv sektörü gibi faktörler devasa bir talep yaratmış durumda.

10 kat büyüme tahmin ediliyor

Grafik kartı pazarının 2019 yılında ulaştığı toplam değer 19.75 milyar dolar olmuştu. Önümüzdeki 6 yıl içerisinde grafik kartı ihtiyacı adeta patlama yapacak ve 200 milyar dolar seviyesine ulaşacak. Yıllık büyüme ise yüzde 33.6 olacak.

Grafik kartı talebinde oyun sektörü haliyle lokomotif görevi görüyor. Bunun yanına kripto para madenciliği ve bulut oyun sistemlerini de eklersek ortaya devasa bir pazar çıkmış oluyor. Ayrıca sanal gerçeklik cihazları, yapay zeka, otomotiv sektörü gibi faktörler de önemli bir talep oluşturmuş durumda.

6 yıllık süreç içerisinde Asya-Pasifik bölgesinin grafik kartı pazarını domine etmesi bekleniyor. Yaklaşık 3 milyar nüfusa ship olan bölgenin hakimiyeti sürpriz değil. En önemli soru ise sektör bu denli talep patlamasına yetişecek kadar yatırım yapıp yapamayacağı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8349 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ekran kartı pazarı, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim