Anlık Bildirim

iMac Pro için AMD Radeon Pro Vega üretimi hızlanıyor

Gelecek aylarda entegre sistemlerde sık sık göreceğimiz AMD’nin yeni Radeon Pro Vega serisi grafik birimleri, iMac Pro serisinde ilk gösterisini yapmaya hazırlanıyor.

İlk kez Apple’ın profesyonellere yönelik masaüstü bilgisayarı iMac Pro serisinde kullanılacak AMD Radeon Pro Vega serisi grafik birimlerinin üretimi hızlandı. Aralık ayına bilgisayarları yetiştirmek isteyen Apple ilk siparişleri verdi.

iMac serisini tamamen kaldırmak yerine profesyoneller için iMac Pro serisini hazırlamaya karar veren Apple, çok güçlü bileşenlerden yana tercih yapıyor. Radeon Pro Vega serisi yanında 27 inç 5K ekran, 18 çekirdeğe kadar Intel Xeon işlemciler, 128GB’a kadar ECC RAM bellekler şeklinde saymak mümkün.

Gelen bilgilere göre iMac Pro bileşen üretimi hızlanmış durumda. Firma bir süredir deneme tarzında iMac Pro bilgisayarları üretiyordu. Şimdi ise her şey hazır ve hacimli üretime geçildi. Radeon Pro Vega üretiminin hızlanması da bunu gösteriyor.

Grafik birimlerinin ana karta paketlenmesi yeni bir 2.5D teknolojisi ile yapılıyor. Üretim yönetimini Siliconware Precision Industries adında bir firma üstlenmiş durumda. AMD’den tedarik edilen devre kartları bu firmanın kontrolünde birleştiriliyor.

 

iMac Pro için AMD Radeon Pro Vega üretimi hızlanıyor Tam Boyutta Gör

Neler getiriyor?

Aslında ekran kartlarının özellikleri isimlerinde gizli. Radeon Pro Vega 56 ekran kartında 56 işlem birimi dolayısıyla 3584 GCN grafik işlemcisi yer alıyor. 2048-bit bellek veri yolu ile 8GB HBM 2 bellek 400GB/s bant genişliğine ulaşıyor. İşlem gücü ise 11 TFLOPS civarına çıkıyor.

Radeon Pro Vega 64 ise haliyle 4096 grafik işlemcisine sahip. Bu ekran kartı için 16GB HBM 2 bellek tercih edilmiş. 400GB/s bellek bant genişliği yanında 13 TFLOPS civarında bir işlem gücü yer alıyor. Zaten kaynaklarda en güçlü Mac cihazı ibareleri buna vurgu yapıyordu.

AMD yeni mimarisinde özel bir bant genişliği ön bellek kontrolcüsü kullanıyor. Bu kontrolcü HBM 2 belleği süper hızlı bir ön bellek olarak kullanıyor. Verilerin belleğe giriş çıkışı son derece akıcı bir şekilde yapıyor ve 512TB’a kadar adresleme imkanı ortaya çıkıyor.

Diğer taraftan grafik çekirdekleri 32-bit işlem gücüne gerek olmadığı zamanlar her kayda 16-bit olarak iki paralel işlem yürütebiliyor. Böylece yoğun işlem gerektiren uygulamalarda daha kolay çalışılabiliyor.

Mac Pro serisine ilgi duyan ancak Mac konseptinden vazgeçmeyen kullanıcılara yönelik olarak geliştirilen iMac Pro ilk günden bu yana ilgi uyandırmayı başarmıştı. Yeni seri Apple’ın en güçlü masaüstü bilgisayar çözümü olacak. Aralık sonlarına doğru piyasada olması beklenen seri 5000$ başlangıç fiyatına sahip. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim