Anlık Bildirim

Son dönemde dijital para birimlerinin inanılmaz değer kazanması zincirlere bir reaksiyon başlatmış durumda. Para birimlerini elde etmek isteyen kullanıcılar ekran kartlarına hücum edince ana akım ekran kartları bir anda stok sıkıntısı yaşamaya başladı.

İddialı

Bu süreç içerisinde Nvidia ile birlikte üretici ortakların sanal madencilik odaklı ekran kartlarına yönelerek sıkıntıyı bir nebze olsun azaltmaya çalıştıklarını gördük. Daha çok GTX 1060 ekran kartını temel alan özel kartlar harici ekran çıkışı vermiyor ve biraz daha kırpılmış özelliklere sahip. Bununla birlikte madencilikte önemli olan enerji verimliliği ve bant genişliğine odaklanarak en iyi alternatifler olmayı amaçlıyor.

Bugüne kadar farklı markaların madencilere yönelik ekran kartı ve çoklu ekran kartı destekleyen anakartları piyasaya çıktı. Inno3D de GP106-400 grafik çekirdeğini temel alan iddialı ekran kartları hazırlıyor.

P106-090 ve P106-100 olarak adlandırılan ekran kartları firmanın en önemli silahları olacak. Özellikle P106-090 ekran kartı maliyet açısından diğerinden biraz daha öne çıkacak gibi görünüyor.

P106-090 ekran kartında 768 CUDA çekirdeği yer alıyor. Herhangi bir ekran çıkışı olmayan kart sadece madenciler için. 3GB GDDR5 bellek 8Gbps hızında çalışırken 192-bit veri yolu kullanıyor. 1.3GHz taban frekansta çalışan ekran kartı 75W ısıl tasarım gücüne sahip. Ekran kartı tek veya çift fanlı olarak gelecek. Bu kartın Radeon RX 400 ve 500 serisine madencilik alanında iyi bir rakip olacağı ifade ediliyor.

P106-100 ise birebir GTX 1060 ekran kartı olarak görülebilir. 1280 CUDA çekirdeği, 6GB GDDR5 bellek, 8Gbps frekans, 192-bit bellek veriyolu, 120W TDP değeri gibi özellikler barındırıyor. 3 ay garanti ile gelen kartların henüz çıkış tarihi belli değil. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim