Anlık Bildirim

Intel yeni nesil Atom platformunda PowerVR SGX545 grafik birimini kullanıyor

AMD'nin Brazos kod adlı Fusion platformuyla netbook segtmentinde performans çıtasını arttırması sonrasında gözler Intel'e çevrilmiş durumda. Yıl sonuna doğru Cedarview kod adını taşıyan yeni nesil Atom platformunu duyurmaya hazırlanan Intel, bir yandan 32nm üretim teknolojisine geçiş yaparken öte taraftan grafik işlemci tasarımını da güncelleyecek.

Bilindiği üzere Intel'in Atom işlemci ailesi entegre grafik performansı açısından oldukça zayıf bir yapı sergiliyor. Modern 3D hızlandırma tekniklerinden yoksun olan tasarımlar, modeline göre Full HD video hızlandırma (Oak Trail platformundaki GMA600 grafik birimi) desteği sunsalar da AMD'nin çözümlerine kıyasla oldukça zayıf kalıyorlar.

Bu durumun farkında olan Intel, Cedarview platformunda grafik birimini de güncelliyor. Hissedarları arasında olduğu Imagination firmasının PowerVR grafik çekirdekleriyle devam edecek olan Intel, ortaya çıkan resmi dökümanlara göre Cedarview platformunda PowerVR ailesinin güçlü üyelerinden biri olanSGX545 grafik çekirdeğini kullanacak.

DirectX 10.1 desteği sunan PowerVR SGX545 grafik birimi aynı zamanda yaygın medya formatları için daha gelişmiş hızlandırma desteği sunuyor. Mevcut Atom platformuna kıyasla grafik performansını iki kat arttırması beklenen yeni grafik birimi, masaüstü Atom işlemcilerinde 640MHz, mobil Atom işlemcilerinde ise 400MHz'de çalışacak.

Teorik olarak OpenGL 3.2 desteği sunabilen ancak resmi olarak OpenGL 3.0 desteği ile sunulan yeni grafik birimi, yeni nesil Atom D2500 işlemcisinde GMA500, Atom D2700 işlemcilerinde ise GMA600 isimleriyle yer alacak. Bu arada yeni Atom platformunda bellek desteğini 4GB'a çıkartan Intel, çift kanal bellek kontrolcüsüne ise geçiş yapmıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim