Anlık Bildirim
Sıradaki Video

İşte en kaslı GeForce GTX 1080 ekran kartı ve 4GHz'de çalışan oyuncu RAM'leri

Galax'ın yeni amiral gemi ekran kartı modeli olan GeForce GTX 1080 Hall of Fame gerek sahip yüksek bileşen kalitesi ve tasarımı gerekse de yüksek saat hızlarıyla dikkat çekiyor.
Merhaba arkadaşlar, ekranlarınıza gelmekte olan Galax GTX 1080 Hall of Fame, kendi sınıfında şu ana kadar gördüğümüz en kaslı ekran kartı. Gerek yüksek saat hızları gerekse de özelleştirilmiş detaylarıyla dikkat çeken kartı gelin daha yakından bakalım. Galax mühendisleri, daha önceki modellerden alıştığımız üzere kartın bileşen kalitesi üzerine ciddi mesai harcamış gibi görünüyor.
Galax'dan altıştığımız üzere beyaz renkli baskılı devre kartı üzerinde şekillenen ekran kartı 90mm çapında üç adet fana sahip özel soğutma sistemi kullanıyor ve anakart üzerinde üç slotluk alan işgal ediyor. Yani bu ekran kartının iki tanesini standart soğutucularıyla birlikte SLI modunda kullanabilmek için üst segmentte yer alan özel anakartlardan birine sahip olmak gerekiyor.
Bileşenlerin daha stabil çalışabilmesi için 12 katmanlı özel baskı devre kartı kullanılan ekran kartı güç besleme tasarımıyla hayli iddialı. Referans tasarım olan GTX 1080 Founders Edition 5+1 fazlı VRM ile gelirken, Galax'ın amiral gemisi 12+3 ve iki adet 8pin PCIe güç konnektörüyle çok daha fazlasını veriyor. Yani voltaj limiti kaldırılan ekran kartına, hız aşırtma için daha fazla ve dalgalanmadan bağımsız voltaj verebilmek mümkün kılınmış. Bileşenlerin özenle dizildiği ekran kartında gelişmiş ana soğutma sistemine ek olarak baskılı devre kartını boydan boya örten ikinci bir ısı dağıtım bloğuna ve arka plakaya yer verildiğini görüyoruz.
Galax'ın bir başka geleneksel özelliği olan HyperBoost butonu da yerini koruyor. Bu butona basarak tanımlanmış hızlar çerçevesinde performans artışı yaşamak mümkün. Soğutucusu üzerinde Hall of Fame yazısının ışıklandırıldığı ekran kartının saat hızları da dikkat çekici. Standart olarak 1809MHz'de çalışan ekran kartı, Boost özelliği devreye girdiğinde 1961MHz'e çıkan ekran kartı sınıfında liderliğe oynuyor.
Ufak bir kıyaslama yapmam gerekirse Asus GTX 1080 Strix 1936MHz, Gigabyte Xtreme Gaming 1080 1936 MHz, MSI GTX 1080 Gaming Z 1911MHz, Inno3D GTX 1080 X4 1898MHz ve Zotac GTX 1080 AMP Extreme 1911MHz ve EVGA GTX 1080 Classified ise 1860MHz'de çalışıyor. Bu kartlar arasında özellikle EVGA'in modeli önemli çünkü 12+3 fazlı VRM'ye sahip Galax modelinden farklı olarak 14+3 fazlı VRM ile kendisine ayrı bir yer ediniyor.
Konuştuğum Galax yöneticileri, kartın kendi soğutucusu ile 2.1GHz'i gördüğünü söylüyor, açıkçası bahsi geçen saat hızları gerçekten heyecan verici. Açıkçası bir tanesini test etmek için sabırsızlandığımı söylemem gerekiyor. Galax kendisinden daha fazlasını bekleyenler için yüksek performanslı yeni bellek kitlerini de tanıttı. 2x 4GB ve 2x 8GB olmak üzere iki farklı kapasite seçeneği ile sunulan çift kanal DDR4 bellek kitleri 4000MHz'de görev yapıyorlar.
Laboratuvar ortamında yüksek hız garantisini verebildiği tespit edilen DRAM yongalarının kullanıldığı bellekler, 1.4 voltta 19-25-25-45 erişim süreleriyle çalışıyor. Açıkçası G.Skill başta olmak üzere diğer firmalarda daha agresif bellekler olsa da Galax'ın ilk modeli olduğunu unutmamak gerekiyor. Üstelik beyaz renkli baskı devre kartı ve ışıklandırmaya sahip beyaz soğutucusu  da ayrıştırıcı özlellikler olarak dikkat çekmeyi başarıyor. Yeni bellek kitlerinin yıl içerisinde piyasaya çıkması bekleniyor.
Evet arkadaşlar ben Erdi Özüağ, bu videomuzda Galax'ın GTX 1080 Hall of Fame ekran kartına ve Intel platformu için geliştirmiş olduğu hız aşırtma ve performans odaklı 4000MHz hızındaki ilk bellek kitine yakından bakmış olduk. Bir sonraki videoda görüşene kadar hoşçakalın ve kendinize çok iyi bakın.
 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim