Anlık Bildirim

Ekran kartından sonra Fizik kartı geliyor, ilk çipin adı PhysX

PPU yani Fizik İşlemci Ünitesi hayatımıza giren ilk 3D Ekran kartlarının yaptığı devrimi yapmaya hazırlanıyor. Ageia firmasının üreteceği ilk PPU'nun adı PhysX. Bildiğiniz gibi oyunlarda artık mükemmele yakın grafikler hazırlanabilirken oyunun geçtiği mekanda, giysilerde, yaratıkların tüylerinde, su similasyonunda ve patlama efektlerinde gerçekçilik sorunu yaşanmakta. PPU ise demosunda gösterildiği gibi, 40 bin tuğladan oluşan bir evin patlama ile her tuğlasına ayrılışını size canlı olarak gösterebilecek kadar müthiş. Başka yapabileceği şeyler arasında kahramanınızın üstündeki elbisenin dalgalanışı ve gerçek bir kumaş gibi hareket etmesi mümkün olabilecek.

En güzel fizik motoru uygulaması olan patlama ve dağılma sahneleri savaş oyunlarında ciddi kullanım bulacaktır. Mesela takım oyununda top kullanarak düşmanınızın bulunduğu evi aşağı indirmeniz ya da görünebilmesi için delikler açmanız oldukça zevkli olacak. Bu aynı zamanda yine kullandığınız araçların tek parça olmasını engelleyecek bir teknoloji. Arka kısmı uçmuş bir tank kullanmak her ne kadar sıcak olsa da çok zevkli olabilir. Uçakların kanatlarından vurup bir kanadını eksiltmek en zevkli şeylerden birisi olsa gerek. Futbol sahalarında topa tepki veren çimler, kemiğe bağlı ama bir o kadarda  hareketli ve esnek vücut dokuları, ormanlık arazide kurşunlardan dolayı parçalanan ve yere düşen dallar gibi örnekler saymakla bitmez.

Nihayetinde araba yarış oyunlarında ciddi olarak kullanımı olan ve parçalanma sahneleri müthiş yapılan oyunlar mevcut fakat bunlar merkezi işlemcinin aynı anda oyun içersinde maksimum 30-40 parçayı işleyebilmesi anlamına geliyordu. Zira merkezi işlemciler yapay zekadan ve programın kodlarının çalışmasından hatta bazı grafik işlemlerinden bile sorumlular. Zaten günümüzün en güçlü işlemcileri aynı anda maksimum 300-400 cismin fizik analizini yapabiliyorlar. Ürün hem PCI hem de PCIe mimarisini destekleyecek şekilde hazırlanıyor. TMSC fabrikalarında 0.13 micron teknolojisiyle üretilen 125 milyon transistöre sahip çip piyasanın en hızlı 128 Mb GDDR 3 ramlar barındıracak. Isı üretimi bakımından sadece 25 Watt üreten kart tahminen kasanıza ekstra ses eklemeyecek.

Ürünler yine ekran kartları gibi farklı üreticilerden pazara sunulacaklar, fiyat olarak ise şimdilik bir şey belli değil ama farklı fiyat segmentlerine farklı ürünler olacağı tahmin edilebilir (100-200$ arası). Bu yıl içersinde Aralık ayına kadar hazır kartların piyasada olması bekleniliyor. Oyun deneyimini tamamen değiştirebilecek olan bu kartlar için özel üretilmiş oyunlar bile söz konusu. Diğer yandan üretici firma oyun yazılım firmaları ile çok sıkı çalışarak çıkış tarihinde 5-15 oyunun desteğinin hazır olmasını bekliyor. Bu konuda ki en büyük isim ise Unreal Engine 3'ü üretecek olan Epic firması. Firmanın oyun üreticilere hızlıca oyunlarına monte etmelerini sağlayan API destekli fizik motoru ise Novadex. Yapabildiklerini görmek için buraya tıklayıp

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim