Anlık Bildirim

Firingsquad'dan GeForce 6600 GT AGP Karşılaştırması

Firingsquad ülkemizdeki pek çok alıcının da merakını giderebilecek oldukça sıkı bir teste imza atıp orta sınıfın popüler ürünü GeForce 6600GT AGP kartları karşılaştırmalı bir teste sokmuş.

Testin önemli bir avantajı şu anda Türkiye'de de popüler olan Asus, Leadtek ve MSI'ın modellerini de barındırması. Bunların haricinde yurtdışında çok yaygın olan BFG, eVGA ve XFX'de diğer yarışmacılar olmuş.

Firingsquad'in karşılaştırmasına katılan kartların modelleri ve özellikleri şöyle:

Kart
Sıcaklık Gösterme
Çekirdek Hızı (MHz)
Bellek Hızı (MHz)
VIVO
Gürültü
Seviyesi
HDTV
Çıkışı
Çift DVI
ASUS N6600 GT
Evet
500
450
Hayır
2
Hayır
Hayır
BFG GeForce 6600 GT OC
Evet
525
525
Hayır
4
Evet
Evet
eVGA e-GeForce 6600 GT
Hayır
500
450
Hayır
5
Evet
Hayır
Leadtek WinFast A6600 GT TDH
Evet
500
450
Hayır
3
Evet
Hayır
MSI NX6600 GT
Hayır
500
450
Evet
1
Evet
Hayır
XFX GeForce 6600 GT
Evet
500
500
Hayır
5
Hayır
Evet

nVidia PCIExpress 6600GT'lerin referans modellerinde 500 MHz bellek hızını tercih etmişken AGP kartlarda standart değer 450 MHz. Bu 50 MHz'lik fark, PCI Express'den AGP'ye çevirici HSI çipi ve ekstra molex girişi haricinde AGP ve PCIExpress kartlar arasında başka bir fark yok. Üstelik yukarıda tabloda gördüğünüz gibi bazı üreticiler 500 MHz bellekler kullanarak PCIe modeller ile aynı hıza sahipler.

Yukarıdaki tablo dikkatli incelendiğinde iki ürün diğer rakiplerinden farklılaşıyor BFG ve MSI. BFG  525/525 saat hızları ve çift DVI çıkışıyla bunu başarırken; MSI ise düşük gürültü seviyeli yüksek kaliteli soğutması ve VIVO desteğiyle rakiplerinden ayrılıyor.

Sıra performans değerlendirmesinde. Buraya sadece 1600x1200 çözünürlükleri taşıdım; eğer diğer çözünürlüklerde elde edilmiş sonuçları görmek istiyorsanız Firingsquad'e uğramanız gerekiyor : )

 

Sonuçlar beklendiği gibi yüksek saat hızlarıyla diğer örneklerinden ayrılan BFG'nin liderliğinde tamamlanmış. 3-5 kare fark haricinde hemen tüm kartlar benzer sonuçlara imza atmış.

Bunun anlamı açık: AGP 6600GT'ler arasında bu testte pek önem verilmeyen Overclock'u göz ardı ederseniz kartların sunduğu özelliklere göre yapmanız yararınıza olur.

Asus, Leadtek ve MSI üçgenine geri dönersek her 3 kartın performans haricinde kendine göre bazı avantajları var. Tabii MSI'ın diğer tüm rakiplerinden daha sessiz soğutma sunması ile VIVO özellikle onu bir takım alıcı grubu için ayrıcalıklı kılıyor. Asus ve Leadtek ise daha çok marka imajlarına oynamış gibi gözüküyor; kaliteli ürünlerine fazla bir katma değer eklememişler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim