Anlık Bildirim

Canon sonunda EOS R tam kare aynasız fotoğraf makinesini tanıttı

Canon, Londra'da düzenlenen etkinlik kapsamında ilk tam kare aynasız fotoğraf makinesinin örtüsünü kaldırdı. Canon EOS R olarak duyurulan modelin tüm detayları ve fiyat etiketi haberimizde.
Canon'un yeni bir aynasız fotoğraf makinesi çıkarmaya hazırlandığında dair söylentiler vardı. Şirket bugün Canon EOS R modelini tanıtarak bu spekülasyonları gerçeğe dönüştürdü. EOS R beklenildiği gibi şirketin ilk tam kare aynasız bir fotoğraf makinesi oldu.
Sony'nin hali hazırda tam kare aynasız fotoğraf makinelerinin piyasada boy gösterdiği ve Nikon'un kısa bir süre önce Z6 ve Z7 tam kare aynasız fotoğraf makinelerini duyurduğu göz önüne alındığında Canon'un da aynı yoldan gitmesi pek şaşırtıcı olmadı.
Canon EOS R, Nikon Z serisinde olduğu gibi Canon'un mevcut EF yuvası ile aynı çapı paylaşan yeni bir RF yuvası içerecek ancak daha kısa bir odak bağlantı mesafesine sahip olacak. Ayrıca DIGIC 8 görüntü işlemcisinden gücünü alan makinenin 30.3 MP CMOS sensör taşıdığını da belirtelim.

Canon EOS R'nin fiyatı da açıklandı

EOS R, saniyede 8 kareye kadar çekim yapabiliyor. Ayrıca saniyede 30 kare 4K video çekebilme yeteneği de var. Makinenin diğer özellikleri arasında 5.655 adet bağımsız olarak seçilebilir AF noktalı Dual Pixel CMOS Otomatik Odaklama (DAF), 100-40.000 ISO aralığı, Bluetooth ve WiFi bağlantısı yer alıyor. Aynı zamanda toza ve hava şartlarına dayanıklı bir yapıya sahip olduğu da belirtildi.
EOS R'nin sadece gövdesinin 2.299 dolar gibi yüksek bir fiyat etiketine sahip. Fotoğraf makinesi ayrıca RF 24-105mm F4 L IS USM lens ile birlikte 3.399 dolarlık bir paket şeklinde de satılacak. Canon EOS R'nin önümüzdeki Ekim ayında mağazalardaki yerini alması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim