Anlık Bildirim

Xiaomi şimdi de aynasız bir profesyonel kamera hazırladı

Fırsat buldukça hemen her sektörde faaliyet göstermeye çalışan Xiaomi’nin yeni durağı dijital kamera sektörü oldu. Aksiyon kameralarından sonra şimdi de firmanın aynasız kamerası karşımızda.

Mobil cihaz pazarının yanında hemen her sektörde adını duyduğumuz Çinli Xiaomi, şimdi de dijital kamera pazarına adım atıyor. Aslında aksiyon kameraları ile pazara göz kırpmaya başlayan Xiaomi, kalıcı olmak istediğinin işaretlerini veriyor.

Firmanın ortağı olduğu XiaoYi tarafından piyasaya sürülen Yi M1 adındaki aynasız profesyonel kamera modeli pek çok açıdan rakiplerinden farklılık gösteriyor. Örneğin kamerada bir elektronik vizör veya entegre flaş yer almıyor. Bu haliyle daha çok gündüz çekimlerine hitap eden kamera için harici flaş çözümleri olacak.

20.16MP çözünürlüğünde Sony IMX269 sensörü barındıran Micro Four Thirds türündeki kamera, 3 inçlik bir dokunmatik ekrana sahip. Xiaomi’nin akıllı telefonlarındaki kamera arayüzüne benzer bir yazılım kullanan cihaz bu açıdan kullanımı biraz daha sadeleştirmiş.

Mekanik bir deklanşöre sahip olan kamera 30 kare/saniye hızında 4K video kaydı yapabiliyor ve ISO aralığı da 25600’a kadar çıkabiliyor. RAW çekimler yapabildiğiniz kamera WiFi ve Bluetooth bağlantıları da hızlı paylaşım yapma olanağı sağlıyor.

Yi M1 modeli iki lens seçeneği ile gelecek. 12-40mm f/3.5-5.6 lens ile birlikte kameranın fiyatı 330$. 42.5mm f/1.8 lens tercihi yapıldığında fiyat 450$ oluyor. Kamera şimdilik sadece Çin pazarına yönelik olarak satışa sunulacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7214 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, xiaoyi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim