Anlık Bildirim

FSP'den ekran kartlarına özel ek güç kaynağı ; FSP VGA Power

Günümüzün üst düzey ekran kartları yüksek iş başarımlarının yanında yüksek güç tüketim değerleriyle de dikkat çekiyorlar. Özellikle SLI ve Crossfire gibi çoklu ekran kartını destekleyen bir sistemde çift ekran kartının güç ihtiyacı 200W'ın üzerine çıkabiliyor. Bu durum sadece ekran kartlarına yetmediği için güç kaynağını değiştirmek zorunda kalan kullanıcıları zora sokmakta.

Ürettiği kaliteli güç kaynakları ile donanım dünyasında yakından tanınan FSP, VGA Power isimli yeni ürünüyle SLI ve Crossfire sistemler kurarken yaşanan güç kaynağı sorununu ortadan kaldıracak gibi görünüyor. Firmanın Cebit 2006 bilişim fuarında resmi olarak tanıtımını yapacağı ürün, sadece ekran kartlarına adanmış ve 5.25" lik disk yuvasına takılan 300W lık bir güç kaynağı.

FSP VGA Power, +12V hattında 25A güç sağlayabiliyor. Sisteme 2. güç kaynağı olarak takılan ürün, 2 adet 40mm fanla soğutulmakta. Sistem açıldığında otomatik olarak devreye girmekte ve çalışabilmek için dışarıdan ek 220v bağlantısına ihtiyaç duymakta. Bilgisayarın güç düğmesine basıldığında aktif olan güç kaynağı, çalışırken dış paneli mavi ledlerle aydınlanmakta. Bu kasa modifikasyonuyla uğraşanları memnun edecek bir özellik.

Henüz fiyatı hakkında bir açıklama yapılmayan FSP VGA Power, firmanın belirttiğine göre %75'ten daha fazla verimliliğe sahip. Verimlilik değeri oldukça önemli, zira bir güç kaynağının verimlilik değeri ne kadar yüksek olursa bu elektrik faturasında aynı miktarda düşüşe neden olmakta. Eğer doğru bir fiyat aralığına yerleştirilirse FSP VGA Power, kullanıcıların ilgiyle karşılayacağı çok iyi düşünülmüş bir ürün.

Bir çok kullanıcı için hali hazırda yeterli gelen güç kaynağını bir kenara atıp, sadece ekran kartına yetmeyeceği için 100$'ın üzerinde para ödeyerek kaliteli güç kaynağı almak pek çekici bir fikir değil. Fakat her şeyden önce firmanın ürünü hangi fiyat aralığında satışa sunacağı önem taşımakta. Zira 300W gücünde ek bir güç kaynağına kullanıcıların bir çoğunun 50$'dan fazla ödemek istemeyeceğini tahmin etmek zor değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim