Anlık Bildirim

Geminid meteor yağmuru izleyenleri büyüleyecek: Bu gece zirve yapıyor

Dünyanın her yerinden görülebilecek Geminid meteor yağmuru, bu akşam zirve yaparak 17 Aralık'a kadar aktif kalacak. Kaçıranlar için NASA tarafından canlı yayın paylaşılacak.

Geminid meteor yağmuru izleyenleri büyüleyecek: İşte detaylar Tam Boyutta Gör

Gökyüzünde yaşanan meteor yağmurları yılın son aylarında oldukça artış gösteriyor. Kasım ayında gerçekleşen Leonid meteor yağmurundan sonra, Aralık ayında 70.000 yıldan sonra ilk kez yaşanan Comet Leonard’ı görme fırsatı yakaladık. Şimdi de her Aralık ayında gerçekleşen Geminid (İkizler) meteor yağmuru, 13,14 Aralık’ta zirve yapacak ve 17 Aralık’a kadar bizlere görsel bir şölen sunacak.

Yoğun meteorlar içerecek

Geminid'in kökeni, bazı tartışmaların konusu olan ve 3200 Phaethon'ün kalıntılarına kadar uzanıyor ve diğer meteor yağmurlarına kıyasla daha yoğun meteorlara ev sahipliği yapacak. Bununla birlikte bu meteorlar dünya yüzeyinin 46,6 km yukarısına kadar inecek.

Meteor yağmurunun dünyanın her yerinden görülmesi beklenirken, kuzey yarım kürede daha fazla detay gözlemlenebilecek. NASA, meteor yağmurunu kaçıranlar için Alabama'daki Marshall Uzay Uçuş Merkezi'nde bulunan bir meteor kamerası ile kayıt alıyor. Dileyen kullanıcılar yayın tekrarına buradan ulaşabilirler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim