Anlık Bildirim

Gingle 1800MHz'de çalışan 4GB'lık DDR3 bellek modülünü duyurdu

Gingle 1800MHz'de çalışan 4GB'lık DDR3 bellek modülünü duyurdu

Tayvan merkezli bellek üreticisi Gingle, arka arkaya duyurduğu yeni kitleriyle son dönemde adını sıkça duymaya başladığımız üreticilerinden birisi. Nehalem ile DDR3 belleklerin yaygınlaşacağı düşüncesinin sektörde kabul görmeye başladığı şu günlerde bellek üreticileri de kolları sıvamış durumda.

Gingle, 1800MHz'de görev yapan 4GB'lık DDR3 modülünü duyurdu. Firmanın yeni bellek modülü, 8-8-8-24 zamanlamarında çalışıyor ve farklı yonga setleriyle daha yüksek saat hızlarına çıkabiliyor. Firmanın açıklamalarına göre, P45 ile 1800MHz'de çalışan modül, nForce 790i SLI ile 2000MHz+ seviyesine çıkabiliyor.

Üretici firmaya göre yeni modül aynı saat hızında çalışan diğer çözümlere nazaran güç tüketim noktasında da iddialı. Zira P45 yonga seti üzerinde 1.84v gerilimiyle 1800MHz'de çalışan 4GB'lık modül, nForce 790i SLI çipseti üzerindeyse 1.94v geriliminde çalışıyor.

8 katmanlı baskılı devre tasarımına sahip olan bellek modülünün uyumluluk ve dayanıklılık gözetilerek hazırlandığı ifade ediliyor. Gingle'ın 1800MHz'de çalışan 4GB'lık bellek modülünün fiyatı henüz açıklanmasa da Nehalem'e geçiş öncesi DDR3 piyasasındaki marka ve model artışı son kullanıcılara fiyat avantajı olarak yansıyabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim